A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Центр зайнятості інформує

Дата: 24.04.2024 12:48
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

Від початку повномасштабної війни в підрозділах Червоноградської філії Львівського обласного центру зайнятості  знайшли роботу 316 осіб з числа вимушено переміщених.

 

Від початку січня і до 20 квітня цього року через підрозділи Червоноградської філії Львівського обласного центру зайнятості роботу шукали 193 внутрішньо переміщених осіб, у тому числі 119 безробітних.

У згаданий період 55 осіб з числа переселенців були працевлаштовані за скеруванням служби зайнятості. Загалом від початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, тобто з 24.02.2022 року до 20.04.2024 року, роботою вдалося забезпечити 316 вимушено переміщених осіб. Здебільшого приїжджі з районів активних бойових дій або тимчасово окупованих територій були працевлаштовані в Червоноградському районі у таких галузях економіки як оптова та роздрібна торгівля (22%), у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування  (13%), добування кам'яного вугілля (10%), комплексне обслуговування об'єктів (10%), виробництво меблів (5%), легка промисловість (5%). Тепер вони працюють продавцями, кухарями, барменами, бухгалтерами, швачками, електрослюсарями, водіями, менеджерами та ін.

Станом на 20 квітня 2024 року кар’єрні радники служби зайнятості продовжували пошук місця праці для 67 внутрішньо переміщених осіб зі статусом безробітного. Серед них переважали особи з професійно - технічною освітою (43%), віком від 18 до 34  років (31%). З-поміж ВПО, що потребували допомоги у працевлаштуванні, найбільша чисельність представників таких груп професій як технічні службовці (12%), фахівці (12%), працівники сфери торгівлі та послуг (30%), законодавці, держслужбовці, керівники (10%).

      Нагадуємо, що для працедавців, які забезпечують роботою вимушено переміщених осіб з 1 січня цього року зріс розмір компенсацій за програмою працевлаштування ВПО під час дії воєнного стану. З квітня 2024року розмір компенсації становить 8 000 грн. на місяць. Також збільшено тривалість виплати такої допомоги – з двох до трьох місяців, а за працевлаштування ВПО, які мають інвалідність, роботодавець зможе отримувати компенсацію шість місяців.

 

 

Червоноградська філія Львівського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь