Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Актуально: у Радехівській ДПІ відбувся семінар з роз’яснення податкового законодавства

Дата: 01.02.2024 10:18
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

Актуально: у Радехівській ДПІ відбувся семінар з роз’яснення податкового законодавства.

  Днями в рамках роз’яснювальної кампанії в Радехівській ДПІ відбувся семінар з платниками податків щодо новацій податкового законодавства.

Консультації з найбільш актуальних податкових питань надавали начальник Радехівської ДПІ Руслана Мулявка та фахівці державної податкової Інспекції.

В ході спілкування висвітлювались питання адміністрування місцевих податків, єдиного внеску, погашення податкового боргу та новацій законодавства. Звернуто увагу на легалізацію трудових відносин, застосування касових апаратів та декларування громадянами минулорічних доходів. Проїнформовано про нові правила заповнення платіжок для сплати податків, затверджені наказом Мінфіну України від 22.03.2023 №148, про надання ДПС України послуги з проставлення апостиля на офіційних документах, виданих ДПС та її територіальними органами.

Під час таких роз’яснювальних заходів податківці звертають увагу платників на законодавчих нормах, які регулюють застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО та відновленні відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».  

Працівники податкової інспекції інформують відвідувачів про переваги подання звітності в електронній формі, порядок реєстрації ПРРО ДПС через «Електронний кабінет» та надають допомогу в користуванні податковими сервісами. Також платників податків постійно інформують щодо необхідності дотримання вимог законодавства в частині обліку платників щодо змін реєстраційних даних, видів діяльності, обліку об’єктів оподаткування та подання форм 20-ОПП, 5-ДР, застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО. 

Крім того, громадянам роз’яснюють як нараховуються майнові податки та порядок подання декларації про майновий стан та доходи за допомогою «Електронного кабінету» та застосунку «Моя податкова». Податківці наголошують, що за допомогою електронних сервісів громадяни мають можливість в режимі онлайн перевірити стан розрахунків з бюджетом, отримати відомості про доходи, інформацію про обʼєкти оподаткування та переглянути податкові повідомлення-рішення.

Також зазначено, що у ГУ ДПС у Львівській області функціонує комунікаційна податкова платформа, завдання якої  активізувати діалог між податковою та платниками з метою оперативного надання відповідей на запити і звернення, вирішення інших питань. Для забезпечення ефективного зворотного зв'язку створено електронну скриньку комунікаційної податкової платформи - lv.ikc@tax.gov.ua.  

На завершення заходу учасники отримали відповіді на питання, які їх цікавили.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь