Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

В Радехівській ДПІ проведено черговий практикум по реєстрації ПРРО.

Дата: 13.12.2023 14:14
Кількість переглядів: 65

Фото без опису

В Радехівській ДПІ проведено черговий практикум по реєстрації ПРРО.

 Днями у Радехівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області  головним державним інспектором Мирославом Рудим проведено практикум  по реєстрації ПРРО для підприємців - спрощенців  другої групи.

Про те, які кроки необхідно здійснити суб’єкту господарювання, аби застосовувати у своїй діяльності програмний реєстратор розрахункових операцій замість апаратного, про  відповідальність із 1 жовтня 2023 року за провадження малим бізнесом діяльності без використання РРО та інші новації законодавства йшлося під час чергового практикуму для платників податків у Львівській ДПІ. Цього разу основні норми Закону України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ „Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану”.

Також, проводиться роз'яснювальна робота щодо переваг подання звітності в електронному вигляді, за допомогою сервісу ДПС "Електронний кабінет", завдяки якому скорочується час на оформлення та подання звітності до контролюючого органу.  

Працівники ДПІ покроково на конкретному прикладі показують як зробити ту чи іншу дію в Електронному кабінеті платника (cabinet.tax.gov.ua). А також нагадують, що за допомогою цього сервісу можна звірити стан розрахунків з бюджетом, звірити реквізити рахунків, на які необхідно сплатити податкові зобов'язання та здійснити оплату, погасити податковий борг та ін. 

Платникам рекомендовано використовувати застосунок «Моя податкова», за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, отримати повідомлення про нарахування земельного податку, мінімального податкового зобов’язання. Застосунок можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS.  

Крім того, платники отримують інформацію щодо порядку нарахування та сплати майнових податків, МПЗ, обов’язковості погашення податкового боргу, належного оформлення найманої праці, можливості отримання податкової знижки, обов’язку використання РРО/ПРРО, щодо порядку оподаткування благодійної допомоги, наданої внутрішньо переміщеним особам, щодо форми призначення платіжної інструкції згідно стандарту ISO 20022. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь