A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

“Круглий стіл» у Радехівській ДПІ

Дата: 24.11.2023 10:22
Кількість переглядів: 91

Фото без опису

Круглий стіл» у Радехівській ДПІ.

Нещодавно у Радехівській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області  проведено «круглий стіл» із суб’єктами господарської діяльності.

Тематична зустріч  відбулась з метою надання роз`яснень порядку реєстрації РРО/ПРРО, поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та «повернення» на довоєнну систему оподаткування відповідно до Закону України від 30.06.2023 № 3219-IX. Зазначено про  переваги застосування ПРРО та порядок заповнення повідомлень за формою №20-ОПП та № 5- ПРРО,  заяви на реєстрацію програмного РРО за ф. №1-ПРРО тощо.  Відповідь на питання платників надавала начальник Радехівської ДПІ Руслана Мулявка та фахівці інспекції.

Акцентували увагу, що в рамках дії Закону України № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших Законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» вже з 1 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних РРО.   

При цьому очільниця додала, що сучасні технології дозволяють платникам не витрачати кошти на придбання РРО, а скористатись безкоштовним програмним продуктом, який технологічно повністю заміняє традиційний касовий апарат.

Безкоштовне програмне рішення ДПС розміщене на вебпорталі ДПС за посиланням:https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/. 

Також проінформовано про наявність на сайті ДПС України  банера «Програмні РРО», що містить актуальну та вичерпну інформацію щодо застосування програмного забезпечення, а також відповіді на питання суб’єктів господарювання та надали практичні поради щодо застосування норм податкового законодавства на конкретних прикладах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь