A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Радехівська ДПІ інформує : чергова зустріч  з платниками податків

Дата: 13.11.2023 11:19
Кількість переглядів: 115

Фото без опису

Радехівська ДПІ інформує : чергова зустріч  з платниками податків

На черговій зустрічі з платниками податків начальник Радехівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Руслана Мулявка розповіла про податкові новації, запроваджені Законом України №3219.  

Посадовець наголосила присутнім, що законодавством відновлено обов’язок сплачувати єдиний податок для платників єдиного податку 1 та 2 груп, крім тих, податкова адреса яких знаходиться на територіях бойових дій або на тимчасово окупованих територіях України. 

Також повідомила про відновлення застосування штрафних санкцій за порушення законодавства у сфері здійснення готівкових розрахунків без касових апаратів чи програмних РРО та невидачу фіскального чека. При цьому зауважила, що Законом №3219 знижено розмір штрафних санкцій за незастосування реєстраторів розрахункових операцій для підприємців (крім тих, які торгують підакцизною продукцією, валютними цінностями, ювелірними виробами, медичними та лікарськими засобами чи виробами, складною побутовою технікою та не провадять діяльність у сфері азартних ігор) зі 100% за перше порушення вартості реалізованого товару та 150 % вартості реалізованого товару за наступне до 25 % та 50 % відповідно.  

Фахівець роз’яснила терміни сплати майнових податків громадянами та зазначила, що громадяни, які є власниками землі чи нерухомого майна, мають можливість провести звірку щодо належних їм об’єктів оподаткування та наявної заборгованості зі сплати майнових податків. Для звірки громадянам необхідно мати документи, що посвідчують особу та правовстановлюючі документи на майно. 

Крім цього, посадовець зазначила, що переглянути повідомлення-рішення на сплату майнових податків громадяни можуть за допомогою Електронного кабінету платника та застосунку «Моя податкова».  

Звернув увагу, щодо питання застосування податкової знижки, дотримання законодавства щодо виплати заробітної плати, легалізації трудових відносин та зайнятості населення. 

Начальник ДПІ повідомила, що Мінфін наказом від 22.03.2023 №148 затвердив новий Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення. 

Наприкінці зустрічі присутні отримали вичерпні відповіді на запитання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь