Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

РАДЕХІВСЬКА ДПІ ІНФОРМУЄ : Податкова знижка за понесеними витратами по навчанню. 

Дата: 26.09.2023 11:19
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

РАДЕХІВСЬКА ДПІ ІНФОРМУЄ : Податкова знижка за понесеними витратами по навчанню. 

Працівники Радехівської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області постійно надають консультації щодо отримання податкової знижки за понесеними витратами та роз’яснюють відвідувачам Центру обслуговування платників, коли платник може скористатись правом на податкову знижку і як заповнювати декларацію про майновий стан і доходи. 

Наголошується, що разом з декларацією необхідно надати платіжні та розрахункові документи, зокрема квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, із зазначенням особи, яка звернулася за податковою знижкою, копії договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість послуг і строк оплати за такі послуги. 

 Також детально розповідається про те, що при розрахунку податкової знижки враховуються витрати, понесені за навчання у закладах дошкільної позашкільної, загальної, середньої, професійної та вищої освіти за здобуття відповідної освіти за себе або члена сім’ї першого ступеня споріднення. 

 Разом з тим є декілька умов для отримання такої знижки, зокрема податкова знижка може бути надана виключно резиденту, загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата. 

 Право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2022 рік необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2023 року включно. Декларація про майновий стан і доходи подається до податкового органу за місцем реєстрації платника як особисто, звернувшись до ЦОПу або в електронному вигляді через приватну частину Електронного кабінету. 

 

Начальник

Радехівської ДПІ                                                          Руслана МУЛЯВКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь