A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Повідомлення про початок СЕО

Дата: 21.08.2023 14:12
Кількість переглядів: 77

Заява

про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки від __.__.2023 р.

Реєстраційний номер справи в Єдиному реєстрі № _______________

 

Замовник:

Лопатинська селищна рада Червоноградського району Львівської області

 

Назва документа державного планування:

Внесення змін до детального плану території земельної ділянки для обслуговування нежитлових будівель по вул.Гайова,11 Куликівського старостинського округу Лопатинської селищної ради Червоноградського району Львівської області (за межами населеного пункту с.Куликів)

Основні цілі документа державного планування, його зв’язок з іншими

документами державного планування

Детальний план території – містобудівна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території. Підставою для внесення змін до детального плану земельної ділянки для обслуговування нежитлових будівель по вул.Гайова,11 Куликівського старостинського округу Лопатинської селищної ради Червоноградського району Львівської області (за межами населеного пункту с.Куликів) (далі - ДПТ) є: - Рішення Лопатинської селищної ради Червоноградського району Львівської області №79 від 23.02.2023р. Метою проекту ДПТ є: - визначення планувально-просторової структури та комплексної забудови території з врахуванням намірів землекористувачів і землевласників щодо нового будівництва; - визначення функціонального призначення проектованої території, де планується розміщення нової забудови; - визначення містобудівних умов та обмежень забудови та використання території. При розробці ДПТ врахована містобудівна документація: - Детальний план території земельної ділянки для обслуговування нежитлових будівель по вул.Гайова,11 Куликівського старостинського округу Лопатинської селищної ради Червоноградського району Львівської області (за межами населеного пункту с.Куликів), затверджений у 2019 році.

ДПТ виконано у відповідності з діючими законодавчими та нормативними документами, серед яких основні: – Закон України "Про регулювання містобудівної діяльності", – Земельний кодекс України, – Водний кодекс України, – ДБН Б.1.1-14:2021 "Склад та зміст містобудівної документації на місцевому рівні", – ДБН Б.2.2-12:2019 "Планування і забудова територій", – ДСП №173-96 "Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів".

Якою мірою документ державного планування визначає умови для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля (у тому числі щодо визначення місцезнаходження, розміру, потужності або розміщення ресурсів)

Проектом ДПТ визначається деталізація планувальної структури та типу забудови, пропонується нове будівництво тваринницького комплексу по репродукції свиней продуктивністю до 12 тис. місць для свиней - розвиток вуличної мережі та інженерної інфраструктури; - формування благоустрою. Відповідно до ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» здійснення оцінки впливу на довкілля є обов’язковим у процесі прийняття рішень про провадження планованої діяльності, якщо передбачаються потужності для інтенсивного вирощування птиці (60 тисяч місць і більше), у тому числі бройлерів (85 тисяч місць і більше), свиней (3 тисячі місць для свиней понад 30 кілограмів або 900 місць для свиноматок).

Інформація про ймовірні наслідки: а) для довкілля, у тому числі для здоров’я населення; б) для територій з природоохоронним статусом; в) транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення

Ймовірне зниження якості атмосферного повітря через діяльність проєктованого об’єкту; забруднення навколишнього середовища промисловими та побутовими відходами; хімічне забруднення довкілля; фізичний вплив (шум, вібрація тощо); соціальний вплив (умови праці та/чи побуту, цивільний захист тощо); техногенна та/чи антропогенна дія на поверхневі, підземні води та ґрунти. Вплив транскордонних екологічних наслідків проєктованого об’єкту на інші держави відсутній.

Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі якщо документ державного планування не буде затверджено

Проектом ДПТ розробляється для визначення функціонального призначення проектованої території для містобудівного освоєння, а саме: - визначення планувально-просторової структури та комплексної забудови території з врахуванням намірів землевласника - інвестора щодо нового будівництва тваринницького комплексу по репродукції свиней продуктивністю до 12 тис. місць для свиней; - резервування ділянки для формування нового осередку обслуговування з метою залучення інвестицій.

Альтернативою пропозицій проекту ДПТ є різні варіанти розміщення нової забудови, організації благоустрою, а також перспективного містобудівного розвитку прилеглої території, які мають бути розглянуті на громадських слуханнях. В разі не затвердження ДПТ і, відповідно, заперечення зміни цільового призначення земельних ділянок і нового будівництва, виключається ефективне використання територій села, створення нового об’єкту підприємництва та створення умов для потенційних інвесторів.

Дослідження, які необхідно провести, методи і критерії, що використовуватимуться під час стратегічної екологічної оцінки

В процесі проведення СЕО Замовник керуватиметься чинним законодавством України, Наказом Мінприроди від 10.08.2018 року № 296 «Про затвердження Методичних рекомендацій із здійснення стратегічної екологічної оцінки документів державного планування» та використовуватиме доповіді про стан довкілля; статистичну інформацію; лабораторні дослідження стану довкілля; дані моніторингу та ін.

Заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання документа державного планування

Проєктом не передбачається розміщення на території ДПТ об’єктів, що можуть здійснювати негативний вплив на умови перебування на ділянці ДПТ. Даним ДПТ передбачено комплексний благоустрій території (облаштування проїзної частини та тротуарів в межах внутрішньої транспортної організації земельної ділянки, збереження та впорядкування зелених насаджень / озеленення, влаштування зовнішнього освітлення тощо), а також комплекс заходів з інженерної підготовки території, до яких включено вертикальне планування території та поверхневе водовідведення.

Пропозиції щодо структури та змісту звіту про стратегічну екологічну оцінку

Відповідно до п. 2 ст. 11 ЗУ «Про стратегічну екологічну оцінку».

Орган, до якого подаються зауваження та пропозиції та строки їх подання

Лопатинська селищна рада Червоноградського району Львівської області

(80261, Львівська область, Червоноградський район, селище Лопатин, вулиця Центральна, будинок 15 а )

Повідомлення про оприлюднення Заяви про визначення обсягу СЕО:

На офіційному веб-сайті Лопатинської селищної ради Червоноградського району Львівської області https://lopatynska-gromada.gov.ua/ від __.__.2023

Замовник/Уповноважена особа замовника:

Лопатинська селищна рада/_______________________


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь