Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

В Радехівській ДПІ проведено черговий тренінг з платниками

Дата: 11.07.2023 15:22
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

В Радехівській ДПІ проведено черговий тренінг з платниками.

 Днями у Радехівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області  старшим державним інспектором Наталією Пеньковською проведено тренінг для новостворених підприємців щодо  порядку  оподаткування фізичних осіб-підприємців - спрощенців  першої та другої груп.

В ході зустрічі податківець  зазначила, що новостворена фізична особа – підприємець, за період від дати державної реєстрації до дати переходу на спрощену систему оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої груп, перебуває на загальній системі оподаткування та подає річну податкову декларацію про майновий стан і доходи  за звітний податковий період рік до 1 травня року, що настає за звітним.

Посадовець також звернула увагу, що новостворені фізичні особи - підприємці для обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, повинні подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація. Такі підприємці вважаються платниками єдиного податку з  першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася  державна реєстрація. 

Разом з тим вона відмітила, що ФОП – платники єдиного податку першої та другої груп подають податкову декларацію платника єдиного податку, у строки, встановлені для річного податкового періоду - протягом 60 календарних днів, що настають за останнім днем звітного (податкового) року.

Податківець звернула увагу, що платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, та повідомляти контролюючий орган за основним місцем обліку про всі об’єкти оподаткування  та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь