A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Пошиття одягу, виробництво меблів: які бізнеси будуть розвиватися на Львівщині завдяки програмі «єРобота»

Дата: 24.05.2023 14:20
Кількість переглядів: 68

 

Пошиття одягу, виробництво меблів: які бізнеси будуть розвиватися на Львівщині завдяки програмі «єРобота»

За результатами розгляду заяв, надісланих у шостій хвилі, тобто з 10 до 23 квітня цього року, Державний центр зайнятості ухвалив позитивні рішення про надання мікрогрантів у розмірі від 50 до 250 тисяч гривень 323 учасникам програми «єРобота» на започаткування або розвиток бізнесу. З-посеред них – 60 заявників із нашої області. Вони зобов’язалися створити 135 нових робочих місць. За кількістю грантоотримувачів на тлі інших регіонів Львівщина  у трійці лідерів.

Право на отримання державних коштів для відкриття або розгортання власної справи вибороли 46 фізичних осіб-підприємців, 9 юридичних осіб і 5 підприємців-початківців, що тільки будуть реєструватися як суб’єкти господарювання. Майже половину тих, хто отримає фінансування на розбудову бізнесу, становили жителі Львівського району – 28 осіб, 9 – Дрогобицького, 7 – Золочівського, 6 – Яворівського та Самбірського, 2 – Стрийського та стільки ж Червоноградського районів.

Унаслідок реалізації  бізнес-планів в області збільшиться число нових робочих місць у сфері торгівлі, індустрії краси (перукарські послуги) та ресторанному бізнесі. Окрім того, зросте виробництво одягу, дерев’яних будівельних конструкцій і столярних виробів, меблів, кормів для тварин, готової їжі та страв, какао, шоколаду та кондитерських виробів. Дехто з отримувачів гранта продовжить стоматологічну практику, обслуговуватиме та ремонтуватиме автомобілі, розводитиме велику рогату худобу молочних порід, вирощуватиме зернові культури, здійснюватиме догляд за дітьми, постачатиме готові страви, займатиметься організацією відпочинку та розваг тощо.

Нагадаємо, що від торішнього липня і до тепер позитивні рішення про фінансову підтримку на відкриття або розвиток бізнесу отримали 672 учасники програми «єРобота», документи яких розглядала комісія ЛОЦЗ. Із них 239 особи подали заяви цього року. Відтак загалом завдяки урядовому проєкту в області буде створено понад 1500 нових робочих місць.

Прийом документів для участі у програмі «єРобота» від діючих підприємців, а також тих, хто ще не має досвіду у веденні бізнесу, триває. Для отримання фінансової підтримки у розмірі від 50 до 250 тис. грн потрібно розробити бізнес-план і надіслати заявку через портал «Дія». За додатковою інформацією слід звертатися до підрозділів служби зайнятості.

Львівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь