A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Радехівська ДПІ інформує: „Круглий стіл” з платниками податків.

Дата: 24.05.2023 14:18
Кількість переглядів: 61

Радехівська ДПІ інформує: „Круглий стіл” з платниками податків.

В приміщенні Радехівської ДПІ відбулося засідання „круглого столу”. Захід провела начальник Радехівської ДПІ Руслана Мулявка.

Посадовець відзначили, що право платника податку на податкову знижку, підстави для її нарахування, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, обмеження права на її нарахування визначені статтею 166 Податкового кодексу України. Відповідно до підпункту 166.3.3 пункту 166.3 статті 166 ПКУ платник податку має право включити до податкової знижки фактично здійснені ним протягом звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень пункту 164.6 статті 164 ПКУ, витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти таким платником податку та/або членом його сім’ї першого ступеня споріднення та/або особи, над якою встановлено опіку чи піклування, або яку влаштовано до прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, якщо такого платника податку призначено відповідно опікуном, піклувальником, прийомним батьком, прийомною матір’ю, батьком-вихователем, матір’ю-вихователькою.

Оскільки, платник податку, який навчається в аспірантурі, є здобувачем вищої освіти то, відповідно, має право на податкову знижку за витратами, понесеними на користь закладу освіти за навчання в аспірантурі за кожний повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року. Відтак, підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

Крім того, фахівці висвітлили питання стосовно застосування РРО та ПРРО, зупинилися на новаціях у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Податківець докладно поінформувала учасників „круглого столу”, що Декларації подаються в електронному вигляді через Електронний кабінет платника.

Наприкінці податківці відповіли на запитання платників податків.

 

      

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь