Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Як отримати правову допомогу засудженим особам 

Дата: 04.05.2023 13:00
Кількість переглядів: 116

Як отримати правову допомогу засудженим особам 

Засуджені особи мають право на отримання всіх видів правових послуг, вони можуть звертатись для отримання безоплатної вторинної правової допомоги з будь-якого питання, зокрема щодо:

  • здійснення захисту/представництва інтересів в рамках кримінального провадження (незалежно від процесуального статусу);

  • представництва в цивільних справах (визнання права власності на спадкове майно, розірвання шлюбу тощо);

  • представництва в адміністративних справах (оскарження рішень, дій чи бездіяльності посадових осіб органів державної влади, у тому числі і адміністрації установи виконання покарань);

  • представництва інтересів засуджених у справах, пов’язаних із відбуванням покарання (умовно-дострокове звільнення, заміна невідбутої частини покарання більш м’яким тощо);

  • складання документів процесуального характеру ( апеляційних та касаційних скарг, заяви про перегляд вироку за нововиявленими обставинами тощо).

 Цей перелік не є вичерпним та перераховує найбільш розповсюджені питання, з якими звертаються засудженні особи до центрів з надання БВПД.

Як засудженому отримати послуги захисту або представництва у суді:

Написати заяву про надання БВПД.

Передати заяву адміністрації установи виконання покарань, яка разом із супровідним листом скерує її до відповідного центру з надання БВПД.

Протягом 10 днів центр з надання БВПД розгляне заяву та прийме рішення про надання або відмову в наданні БВПД.

Призначений адвокат/уповноважений юрист упродовж 5 днів з моменту призначення проведе перше конфіденційне побачення з засудженим для надання правової допомоги.

    Координаційний центр з надання безоплатної правової допомоги разом з Департамент з питань виконання кримінальних покарань підготували інформаційні листівки щодо права та порядку отримання безоплатної правової допомоги засудженими. Матеріали будуть розміщені у приміщеннях установ виконання покарань.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь