A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Кількість безробітних в області зменшується

Дата: 17.04.2023 14:56
Кількість переглядів: 114

Кількість безробітних в області зменшується

Рівень безробіття у Львівській області продовжує знижуватися: якщо у перших числах цьогорічного січня послугами служби зайнятості користувалися 5147 безробітних, то на початку квітня – 3691.

Загалом упродовж першого кварталу цього року за сприяння обласної служби зайнятості роботу шукали 9670 безробітних, до уваги котрих було 9330 вільних робочих місць і вакантних посад.

«На початку квітня п. р. спеціалісти служби зайнятості оперували інформацією про наявність 4571 пропозиції роботи, з яких 64% було для представників робітничих професій. Водночас неукомплектованими залишалися місця праці для лікарів різної спеціалізації, інженерів, бухгалтерів, економістів, інспекторів. Найбільше варіантів працевлаштування зафіксовано для швачок (422), водіїв автотранспортних засобів (241), кухарів (139), касирів торговельного залу (126), продавців продовольчих товарів (114). Середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 10555,0 гривень. У середньому в області на одне вільне місце праці претендував один безробітний (на аналогічну дату торік було чотири)», – зазначив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк.

З-посеред безробітних домінували жінки (75,4%), 38,8% склали мешканці сільської місцевості, 29,3% – молодь віком до 35 років.

Упродовж трьох місяців цього року спеціалісти служби зайнятості допомогли знайти роботу 2966 особам, у тому числі 2097 безробітним. Ще 502 жителі області проходили професійне навчання, 39 – брали участь у суспільно корисних, громадських та інших роботах тимчасового характеру, 73 – отримали ваучер на навчання для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці.

Механізмом компенсації витрат з оплати праці скористалися 164 суб’єкти господарської діяльності, які працевлаштували 391 вимушено переміщену особу.

Окрім того, 85 заявників із Львівщини у рамках програми «єРобота» отримають мікрогранти для відкриття або масштабування власного бізнесу на загальну суму 18,9 млн грн і створять 188 нових робочих місць.

 

 

Львівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь