A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Гаряча лінія у Радехівській ДПІ щодо про надання адміністративних послуг

Дата: 27.01.2023 10:28
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

Гаряча лінія у Радехівській ДПІ щодо про надання адміністративних послуг

У Радехівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській  області відбувся черговий  сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». На питання платників відповідала начальник Радехівської ДПІ Руслана Мулявка. Цього разу платників найбільше цікавили питання отримання довідки про  доходи громадян, визначення типу об’єктів оподаткування,  правила заповнення форми 20-ОПП, подання податкової звітності та  порядку отримання  реєстраційного номеру облікової картки платника податків.

Відповідаючи на питання посадовець зауважила, що для отримання відомостей про себе з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків фізична особа має звернутися особисто або через представника з наданням нотаріально засвідченої довіреності.

При цьому, наголошувала, що більш прогресивним та зручним способом є електронний сервіс, який дозволяє в режимі он-лайн через “Електронний кабінет” отримати  весь спектр адміністративних послуг. Зокрема, подати до ДПС в електронному вигляді з використанням кваліфікованого електронного підпису запит та отримати відповідь “Відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків ”.  

Звертала увагу на те, що  в умовах дії воєнного стану Надавачем електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС  запроваджено сервіс автоматичного  подовження дії  сертифікатів відкритих ключів користувачів за один день до закінчення строку чинності старих сертифікатів, терміном дії на один рік. За допомогою сервісу повторного формування сертифікатів за електронним запитом кожен користувач має змогу самостійно, у режимі 24/7, а головне – дистанційно, протягом 2 – 3 хвилин отримати новий сертифікат, який матиме строк чинності до 2 років.

Учасники прямого спілкування також  цікавились деталями застосування РРО/ПРРО під час частих випадків відключення електроенергії та відсутності інтернет-зв’язку.

Фахівець нагадувала запитувачам про можливість легалізації неоподаткованих активів у рамках податкової амністії, порядок декларування доходів та механізм  отримання  податкової знижки за 2022 рік та  наголошував на недопущенню формування податкового боргу зі сплати майнових платежів, оскільки це втрати бюджетів територіальних громад.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь