A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Якими активними програмами скористалися працедавці у 2022 році? 

Дата: 26.01.2023 10:21
Кількість переглядів: 109

Якими активними програмами скористалися працедавці у 2022 році? 

У період війни Львівська обласна служба зайнятості працює над реалізацією кількох активних програм, спрямованих на створення нових робочих місць і збереження трудового потенціалу, допомагаючи таким чином безробітним повернутися до трудової діяльності, а підприємствам – знайти потрібний персонал.

Передусім, на замовлення працедавців організовується професійне навчання безробітних. Торік вишкіл за скеруванням служби зайнятості пройшли 2,9 тис. осіб, з них 1,4 тис. здобули новий фах або підвищили рівень професійної кваліфікації у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, решта – стажувалися безпосередньо на робочих місцях на виробництві.

Від початку оголошення воєнного стану держава фінансово підтримує працедавців, які працевлаштовують вимушено переміщених осіб, шляхом виплати їм компенсації у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожну прийняту на роботу особу з числа ВПО. У 2022 році 530 суб’єктів господарської діяльності забезпечити роботою 1373 приїжджих з районів ведення активних бойових дій або тимчасово окупованих територій, за що їм компенсовано понад 16,8 млн грн.

На створення нових робочих місць спрямована програма відшкодування працедавцям витрат зі сплати єдиного соціального внеску. Цим механізмом у 2022 році скористалися 108 працедавців, із них 48 забезпечили новими робочими місцями 60 представників найбільш вразливих верств населення, а 67 суб’єктів малого бізнесу організували для безробітних 134 нові місця праці в пріоритетних галузях економіки. На цей вид послуг торік використано майже 3,0 млн грн.

Із метою збереження трудових колективів у період карантину, оголошення воєнного стану чи інших надзвичайних ситуацій фірми і компанії можуть претендувати на виплату допомоги з часткового безробіття. Завдяки цьому інструменту на Львівщині фінансову підтримку отримали 311 найманих працівників, у котрих були укладені трудові відносини із 4 працедавцями. Загальна сума витрат на виплату допомоги з часткового безробіття становила майже 2,2 млн грн.

Із липня минулого року діяла програма «єРобота», мета якої – фінансово підтримати бізнес у період війни шляхом виплати мікрогрантів. У результаті її реалізації 433 учасники отримали позитивне рішення щодо фінансування бізнес-ідей за рахунок мікрогрантів. Вони планують створити 1045 нових робочих місць. Сума грантових коштів, що будуть освоєні на Львівщині, становить 101,6 млн грн.

Більш детально про реалізацію активних програм можна довідатися у підрозділах обласної служби зайнятості (контакти – за посиланням https://bit.ly/3BMC4Yx ).

 

Львівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь