A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Проєкт рішення Про встановлення вартості харчування та розміру  батьківської плати  за харчування дітей у закладах освіти Лопатинської  ТГ на 2023 рік

Дата: 12.12.2022 10:01
Кількість переглядів: 698

 

 

                         Україна                         

     Лопатинська селищна рада 

      Червоноградського району Львівської області

 

25 сесія 8 скликання

 

                                                           Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я   №

 

від 15 грудня 2022 року                                                                    смт. Лопатин

 

 Про встановлення вартості харчування та

розміру  батьківської плати  за харчування дітей

у закладах освіти Лопатинської  ТГ на 2023 рік

 

 

 

      Керуючись п.3, ст..56 Закону України «Про освіту», п7. ст.20 Закону України «Про повну загальну середню освіту», ст.35 Закону України «Про дошкільну освіту», ст..32 Закону України «Про місцеве самоврядування», ст. 5 Закону України "Про охорону дитинства», положеннями Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та інвалідів війни», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям», п.11 ст.30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» №911 – VIII від 24.12.2015р., Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України» № 978-IX від 05.11.2020р., наказом Міносвіти і науки від 21.11.2002 р. №667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах», наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020р №2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.03.2016 № 234, «Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів», Постановою  Кабінету Міністрів України № 305 від 24.03.2021р. «Про затвердження норм  та Порядку харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, Постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011р. №116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», спільним наказом міністерства охорони здоров'я України і міністерства освіти і науки України від 15.08.2006 № 620/563 з метою соціального захисту дітей в закладах освіти громади, враховуючи висновки постійних депутатських комісій Лопатинської селищної ради, Положення Лопатинської селищної ради прийнятого рішенням №2 Лопатинської селищної ради від 30 червня 2022 року «Про організацію харчування у закладах освіти Лопатинської ТГ», з метою соціального захисту дітей в закладах освіти громади

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1.Встановити на 2023 рік вартість гарячого  харчування на одного учня у закладах загальної середньої освіти Лопатинської селищної ради, враховуючи норми харчування, з розрахунку до 30,00 гривень на день.

1.1. Звільнити від сплати за харчування  учнів  пільгових категорій:

  • дітей – сиріт;

  • дітей, позбавлених батьківського піклування;

  • учнів 1-11 класів з числа дітей з інвалідністю;

  • учнів 1-4 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»;

  • дітей з особливими освітніми потребами;

  • учнів 1-4 класів, батькам яких присвоєно статус згідно із Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»;

  • учнів 1-11 класів, батьки яких беруть або брали участь  у антитерористичній операції  та ООС на сході України, або загинули під час її проведення, учасники бойових дій та дітей із числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів із тимчасово окупованих територій.

Підставою для звільнення від плати за харчування є подана заява батьків, копія розпорядження про призначення опікунів, копія посвідчення дитини-інваліда, копія посвідчення дитини про присвоєння статусу постраждалої внаслідок Чорнобильської катастрофи, довідка із управління соціального захисту до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям», довідка з військової частини або копія військового квитка із записом про участь в АТО та ООС, посвідчення учасника бойових дій або осіб з інвалідністю внаслідок війни, довідка із управління соціального захисту населення про статус дитини із сім’ї вимушених переселенців із тимчасово окупованих територій України.

1.2. Частково звільнити від сплати за харчування (50%)  дітей із інших старостинських округів, які доїжджають до опорних закладів;

1.3. Безкоштовне харчування учнів у закладах освіти здійснювати тільки у робочі дні. У разі відсутності учнів під час навчання компенсація за харчування не проводиться.

1.4. Харчування дітей, які не підлягають безкоштовному харчуванню у закладах освіти, здійснювати за батьківські кошти готівкою.

         2. Встановити на 2023 рік  розмір плати, що вносять батьки за харчування дітей у  закладах дошкільної освіти та дошкільних групах  ЗЗСО  на рівні 60 відсотків у селищі і 40 відсотків у сільській місцевості від загальної вартості харчування на одну дитину з розрахунку до 65,00 грн. на день.

       2.1. Звільнити від сплати за харчування дітей пільгових категорій:

  - дітей-сиріт;

-  дітей, позбавлених батьківського піклування;

  - дітей з інвалідністю;

   -дітей з особливими освітніми потребами;

- дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям».

- дітей із сімей, батьки яких беруть або брали участь у антитерористичній операції на сході України або загинули під час її проведення, учасників бойових дій  та дітей із числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей,які мають статус дитини,яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів із тимчасово окупованих територій,дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України.

Підставою для звільнення від плати за харчування є подана заява батьків, копія розпорядження про призначення опікунів, копія посвідчення дитини-інваліда, копія посвідчення дитини про присвоєння статусу постраждалої внаслідок Чорнобильської катастрофи, довідка із управління соціального захисту до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям», довідка з військової частини або копія військового квитка із записом про участь в АТО та ООС, посвідчення учасника бойових дій або осіб з інвалідністю внаслідок війни, довідка із управління соціального захисту населення про статус дитини із сім’ї вимушених переселенців із тимчасово окупованих територій України.

    2.2. На 50% звільнити від плати за харчування дітей із багатодітних сімей та дітей пів сиріт.

Підставою для звільнення є подана заява батьків та копія посвідчення матері (батька) багатодітної сім»ї

3.Керівникам закладів освіти забезпечити організацію харчування здобувачів освіти відповідно до встановленої вартості харчування та згідно норм. 

4.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань економіки та бюджету (Войтович Н.).

 

 

 

 

 

 

 

Селищний голова                                       Олег МИКИТИН

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь