A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

РАДЕХІВСЬКА ДПІ ІНФОРМУЄ :

Дата: 10.11.2022 17:25
Кількість переглядів: 126

РАДЕХІВСЬКА ДПІ ІНФОРМУЄ :

Набрали чинності нові зміни щодо оподаткування операцій з об'єктами нерухомого майна

Радехівська ДПІ інформує, що набрав чинності Закон України від 20 вересня 2022 року № 2600-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з об'єктами нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому», яким, зокрема:

-  передбачено встановлення для платників податку на прибуток особливостей оподаткування операцій з першого продажу за договорами купівлі-продажу неподільного житлового об'єкта незавершеного будівництва / майбутнього об'єкта житлової нерухомості;

-  викладено у новій редакції ст. 172 Податкового кодексу України, яка відтепер визначає порядок оподаткування ПДФО операцій з продажу (обміну) об'єктів нерухомого майна, неподільного об'єкта незавершеного будівництва/майбутнього об'єкта нерухомості, подільного об'єкта незавершеного будівництва та відступлення прав за договором купівлі-продажу неподільного об'єкта незавершеного будівництва/майбутнього об'єкта нерухомості, щодо якого сплачено частково ціну та зареєстровано обтяження речових прав на користь покупця;

-  від оподаткування ПДВ звільняються операції з постачання неподільного житлового об'єкта незавершеного будівництва/майбутнього об'єкта житлової нерухомості, крім першого постачання таких об'єктів. Операції з першого постачання доступного житла та житла, що будується із залученням державних коштів, звільняються від оподаткування ПДВ.

Звертаємо увагу, що Закон № 2600 опубліковано в газеті "Голос України" від 08 жовтня 2022 року № 207 та набрав чинності одночасно із Законом України від 15 серпня 2022 року № 2518-ІХ «Про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому», а саме 10 жовтня 2022 року, за винятком окремих змін, які набрали чинності з дня, наступного за днем опублікування Закону, а саме 09 жовтня 2022 року.

Радехівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області нагадує, що юридичні особи сплачують податок на нерухомість щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, авансовими внесками, які відображаються у річній податковій декларації .

Фізичні особи повинні сплатити податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення – рішення. Якщо таке повідомлення-рішення не надійшло, то варто звернутися до податкового органу за місцем реєстрації, щоб уникнути нарахувань пені та штрафів.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, потрібно платити один раз на рік. Прострочення сплати платежу строком на 30 днів призведе до автоматичного збільшення суми податку на 10%.

Прострочення платежу на більше ніж 30 днів, збільшить суму податку на 20 відсотків.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь