A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Компенсація витрат, що пов'язані з безоплатним тимчасовим розміщенням (перебуванням) внутрішньо переміщених осіб.

Дата: 12.10.2022 16:34
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

Компенсація витрат, що пов'язані з безоплатним тимчасовим розміщенням (перебуванням) внутрішньо переміщених осіб

    Компенсація надається для покриття витрат, пов'язаних з безоплатним розміщенням ВПО, за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги. Факт відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги особа, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, підтверджує своїм підписом, що проставляється у заяві про отримання компенсації 

   Компенсація надається: фізичним особам - громадянам України, які є власниками житла, або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, безоплатно розміщували у своїх приміщеннях ВПО, крім членів своєї сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України.

Алгоритм дій:

Особи, які виявили бажання розмістити у своїх житлових приміщеннях ВПО, вносять відомості щодо таких приміщень, доступних для безоплатного розміщення у відповідній адміністративно-територіальній одиниці, до вебресурсу "Прихисток" або подають таку інформацію до виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, районної в м. Києві держадміністрації, відповідної військової адміністрації (далі - уповноважені органи).

На підставі поданих відомостей уповноважені органи формують перелік житлових приміщень, доступних для безоплатного розміщення ВПО у відповідній адміністративно-територіальній одиниці.

Увага! Наявність відомостей про житлові приміщення у зазначеному переліку не є обов'язковою умовою отримання компенсації особами, що розмістили ВПО.

 Не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дня розміщення ВПО особи, які їх розмістили, зобов'язані подати повідомлення в паперовій або електронній формі на електронну адресу уповноважених органів за місцем розташування житлового приміщення.

 Не пізніше ніж протягом 5 днів з дня закінчення звітного місяця особа, яка розмістила ВПО, для отримання компенсації подає в паперовій або електронній формі на електронну адресу уповноваженого органу за місцем розташування житлового приміщення заяву.

У разі подання заяви в паперовій формі особа, що розмістила ВПО, подає зазначену інформацію із пред'явленням підтвердних документів. У разі подання заяви в електронній формі до такої заяви додаються електронні копії (фотокопії або сканкопії) таких документів.

Заява розглядається уповноваженими органами протягом 5 робочих днів з дня, що настає за днем надходження такої заяви, протягом яких проводиться перевірка наведених у заяві відомостей з відвідуванням (у разі потреби) місця розміщення ВПО, зокрема з метою перевірки факту такого розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їх проживання, документів, що посвідчують особу, свідоцтва про народження малолітньої дитини, яка є ВПО (у тому числі електронне відображення інформації, що міститься у таких документах), довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи.

    У разі коли за результатами перевірки встановлено факт наведення у заяві недостовірної інформації, уповноважені органи приймають рішення про відмову у виплаті компенсації.

   Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких житлове приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи (далі - людино-день), з дня її розміщення, але не раніше дати взяття на облік ВПО відповідним органом або через Єдиний державний вебпортал електронних послуг. Кількість людино-днів визначається шляхом додавання кількості ВПО, які проживали у житловому приміщенні власника, в кожний день місяця.

  Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні.

ВАЖЛИВО! У період з 1 жовтня 2022 р. по 31 березня 2023 р. сума компенсації визначається на рівні 30 гривень за кожен людино-день.

Загальна сума компенсації визначається шляхом визначення добутку загальної кількості людино-днів на суму компенсації за кожен людино-день.

Звернутися для отримання правової допомоги  можна  за адресою: м. Радехів, пр.Відродженя ,7. та за тел.03255 4-10-79 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь