Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Компенсація витрат, що пов'язані з безоплатним тимчасовим розміщенням (перебуванням) внутрішньо переміщених осіб.

Дата: 12.10.2022 16:34
Кількість переглядів: 158

Фото без опису

Компенсація витрат, що пов'язані з безоплатним тимчасовим розміщенням (перебуванням) внутрішньо переміщених осіб

    Компенсація надається для покриття витрат, пов'язаних з безоплатним розміщенням ВПО, за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги. Факт відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги особа, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, підтверджує своїм підписом, що проставляється у заяві про отримання компенсації 

   Компенсація надається: фізичним особам - громадянам України, які є власниками житла, або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, безоплатно розміщували у своїх приміщеннях ВПО, крім членів своєї сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України.

Алгоритм дій:

Особи, які виявили бажання розмістити у своїх житлових приміщеннях ВПО, вносять відомості щодо таких приміщень, доступних для безоплатного розміщення у відповідній адміністративно-територіальній одиниці, до вебресурсу "Прихисток" або подають таку інформацію до виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, районної в м. Києві держадміністрації, відповідної військової адміністрації (далі - уповноважені органи).

На підставі поданих відомостей уповноважені органи формують перелік житлових приміщень, доступних для безоплатного розміщення ВПО у відповідній адміністративно-територіальній одиниці.

Увага! Наявність відомостей про житлові приміщення у зазначеному переліку не є обов'язковою умовою отримання компенсації особами, що розмістили ВПО.

 Не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дня розміщення ВПО особи, які їх розмістили, зобов'язані подати повідомлення в паперовій або електронній формі на електронну адресу уповноважених органів за місцем розташування житлового приміщення.

 Не пізніше ніж протягом 5 днів з дня закінчення звітного місяця особа, яка розмістила ВПО, для отримання компенсації подає в паперовій або електронній формі на електронну адресу уповноваженого органу за місцем розташування житлового приміщення заяву.

У разі подання заяви в паперовій формі особа, що розмістила ВПО, подає зазначену інформацію із пред'явленням підтвердних документів. У разі подання заяви в електронній формі до такої заяви додаються електронні копії (фотокопії або сканкопії) таких документів.

Заява розглядається уповноваженими органами протягом 5 робочих днів з дня, що настає за днем надходження такої заяви, протягом яких проводиться перевірка наведених у заяві відомостей з відвідуванням (у разі потреби) місця розміщення ВПО, зокрема з метою перевірки факту такого розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їх проживання, документів, що посвідчують особу, свідоцтва про народження малолітньої дитини, яка є ВПО (у тому числі електронне відображення інформації, що міститься у таких документах), довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи.

    У разі коли за результатами перевірки встановлено факт наведення у заяві недостовірної інформації, уповноважені органи приймають рішення про відмову у виплаті компенсації.

   Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких житлове приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи (далі - людино-день), з дня її розміщення, але не раніше дати взяття на облік ВПО відповідним органом або через Єдиний державний вебпортал електронних послуг. Кількість людино-днів визначається шляхом додавання кількості ВПО, які проживали у житловому приміщенні власника, в кожний день місяця.

  Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні.

ВАЖЛИВО! У період з 1 жовтня 2022 р. по 31 березня 2023 р. сума компенсації визначається на рівні 30 гривень за кожен людино-день.

Загальна сума компенсації визначається шляхом визначення добутку загальної кількості людино-днів на суму компенсації за кожен людино-день.

Звернутися для отримання правової допомоги  можна  за адресою: м. Радехів, пр.Відродженя ,7. та за тел.03255 4-10-79 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь