A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

У Радехівському центрі обслуговування – тренінг для платників податків.

Дата: 26.09.2022 10:26
Кількість переглядів: 539

У Радехівському центрі обслуговування – тренінг для платників податків

У Радехівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області під час спілкування з платниками роз'яснюють про необхідність надання фізичними особами до податкових органів відомостей про зміну облікових даних.

Зокрема, старший державний інспектор ДПІ Мирослава Липка в ході чергової зустрічі зазначила, що громадяни, в яких відбулись зміни в реєстраційних даних, зокрема  місця проживання, зобов’язані протягом місяця проінформувати про це орган ДПС. Для цього їм необхідно подати до ДПІ за місцем реєстрації заяву за формою № 5ДР або заяву за формою № 5ДРП (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті). Такі заяви подаються до податкового органу за місцем проживання фізичної особи, або до будь-якого податкового органу, якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання.

Окрім того, у ході зустрічі посадовець  поінформувала про можливість отримання відомостей з Державного реєстру за допомогою електронних сервісів ДПС та про переваги подання відомостей для реєстрації фізичної особи та/або внесення змін до ДРФО засобами ІТС «Електронний кабінет».

Окремо повідомила присутніх, що отримати актуальну інформацію про себе платнику податків, який не має доступу до комп’ютера, допоможе Чат-бот Державної податкової служби України «InfoTAX». Для доступу до сервісу необхідно мати електронний підпис або бути зареєстрованим клієнтом одного з українських банків. Для підключення чат-бота необхідно у відповідному месенджері (Viber, Telegram) знайти «InfoTAX», в якому перейти за посиланням до Електронного кабінету для ідентифікації та завершення налаштування нового сервісу. Отримання інформації здійснюється за допомогою меню. На сьогодні «InfoTAX» надає близько 20 сервісів.

Під час заходу платників проінформовано про переваги онлайн-спілкування з органами ДПС та наголошено, що в теперішніх умовах паперова форма звітування (спілкування) втрачає свою актуальність, на відміну від електронної.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь