A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

За допомогою – до податкової. У Радехівській ДПІ триває робота з надання консультацій платникам податків з питань податкового законодавства

Дата: 15.09.2022 12:21
Кількість переглядів: 722

 

За допомогою – до податкової. У Радехівській ДПІ триває робота з надання консультацій платникам податків з питань податкового законодавства

Як скористатися одноразовим декларуванням активів, як отримати податкову знижку за понесеними в 2021 році витратами, як зареєструвати касовий апарат та як провести звірку даних по нерухомому чи рухомому майну та земельному податку? За відповідями на ці та інші запитання завітали на консультацію до Радехівської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Львівській області платники податків. 

Насамперед старший державний інспектор Радехівської ДПІ Мирослава Липка розповіла відвідувачам, що подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію можна виключно в електронному вигляді через меню Електронного кабінету платника податків. Окрім того зазначила, що участь у податковій амністії є добровільною справою кожного. Однак, скориставшись таким правом, платник захистить себе від адміністративної, кримінальної та фінансової відповідальності за вчинені в минулому порушення податкового законодавства. Крім цього звернула увагу, що термін подання одноразової декларації продовжено до 1 березня 2023 року.

Також нагадала про право громадян на податкову знижку, скористатися якою можна до кінця року, також звернула увагу на обов’язковому застосуванню підприємцями єдиного податку 2-4 групи касових апаратів. Зауважила, що платники можуть користуватися як традиційними так і програмними РРО. Зазначила, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати касовий апарат, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Окрім того, платнику необхідно подати повідомлення 20-ОПП, в якому зазначається приміщення, де використовуватиметься РРО чи ПРРО. Детально фахівець зупинилась на процедурі реєстрації та роботи програмного РРО. Зокрема зауважила, що реєстрація програмного реєстратора здійснюється на підставі заяви, що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання через Електронний кабінет. 

Крім цього, головний державний інспектор Червоноградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Львівській області Світлана Шайнога звернула увагу присутніх, що громадяни можуть перевірити інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом. Крім того, фізичні особи мають право звернутися до податкової інспекції для проведення звірки даних по нерухомому чи рухомому майну та земельному податку. Нагадала і про можливість платників провести звірку у разі виявлення неточностей у податковому повідомленні-рішенні на сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки чи земельного податку. Для її проведення необхідно пред’явити оригінали документів, що підтверджують право на володіння майном.

Також податківці поінформували про Комунікаційну податкову платформу, метою роботи якої є швидке вирішення актуальних питань громадськості і бізнес - спільноти та прийняття відповідних управлінських рішень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь