A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

застосування гліфосатів проти коренепаросткових бур'янів.

Дата: 07.09.2022 17:12
Кількість переглядів: 424

                  Застосування гліфосатів проти коренепаросткових  бур'янів

Після збирання врожаю приходить час подбати про підготовку садів та городів до нового сезону.А саме,очистити їх від багаторічних коренепаросткових бур»янів, таких як берізка, пирій, різні осоти, а також кропива, хрін. Боротися з цими бур»янами під час вегетації важко, адже їх кореневища знаходяться на глибині 20-30 сантиметрів а іноді і глибше. Після зрізання надземної частини бур»ян через деякий час знову відростає.Грунтові гербіциди,які вносяться при посіві або посадці навесні, на кореневищні бур»яни не діють.Чекати, доки відростуть кореневищні бур»яни весною, щоб потім знищити їх одним їз гербіцидів суцільної дії не варто, адже буде втрачено дорогоцінний час та й особливість кореневищних бур»янів  в цей час така, що вони, щоб відтворитися і дати покоління, здійснюють відтік поживних речовин з кореня на поверхню рослини і таким чином швидко відновлюються.

Кінець серпня-вересень–найкращий час для знищення багаторічних коренепаротскових бур»янів. У цей період починається інтенсивне накопичення поживних речовин у  кореневищних бур»янів, на якій  би вони глибині не знаходилися. Тому, саме після збирання культури-попередника при досягненні бур»яном не менше як 15см., його слід обприскати найбільш ефективним гербіцидом суцільної дії –Ураган форте з н/з не менше як 40 мл./сотку з  витратою робочого розчику – 3 літри на сотку або ж одним з гербіцидів суцільної дії згідно «Переліку пестицидів та агрохімікатів,дозволених до використання в Україні», дотримуючись санітарно-гігієнічних норм  та правил техніки безпеки при їх  застосуванні.   Застосовуючи в цей час необхідні препарати, слід пам»ятати, що зовнішня температура повітря на час застосування не повинна бути нижчою від +15 градусів Цельсія. За умови обробки гербіцидом Ураган форте саме в цей час максимальна кількість перпарату разом з рухом поживних речовин потрапляє в кореневище,що призводить до повної загибелі бур»яну.Такий спосіб внесення забезпечує практично повне очищення ділянки від багаторічних бур»янів на наступний рік. Саме тому цей препарат незамінний на дуже засмічених багаторічними бур»янами ділянках при підготовці їх під посів чи посадку овочевих культур, картоплі, для площ під сади, ягідники, газони чи кореневої парослі вишні,сливи чи терну в саду. Даний препарат не грунтової дії,тому він не діє на насіння коренепаросткових бур»янів,саме тому можлива незначна їх поява наступного року на ділянках,де вони могли обсіменитися  в цьому році і відповідно потрапити в грунт. Для підсилення дії Урагану форте проти таких злісних бур»янів як берізка, хрін до робочого розчину додають гербіцид Лінтур з н/з 1,5 грам + 40 мл.Урагану форте, розчинивши дану суміш в 3 літрах води, що достатньо для обробітку 1 сотки. Механічні обробки грунту/ оранка,просапування і інше/ можна проводити через 12-14 днів після використання препарату в залежності від погодніх умов.

Використовуючи гербіциди суцільної дії, зверніть увагу на наступні фактори:

- за спекотної посушливої погоди проводять обприскування у ранкові та вечірні години,коли рослини менш пригнічені;

- відкладіть обробку на інший час,якщо протягом наступних 6 годин очікується дощ:він змиє

розчин з листя бур»янів раніше,ніж препарат проникне в рослину;

- уникайте обприскування під час великої кількості роси,бо вона розбавляє препарат на поверхні листя,чим знижує його активність.

Купуйте всі потрібні Вам засоби захисту рослин лише в мережі спеціалізованих магазинів і ні в якому разі на стихійних ринках.

 

Головний спеціаліст віддлу

контролю за обігом ЗЗР Л.В.Ціж

    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь