A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Вимушеній переселенці допомогли встановити факт належності документа для призначення пенсії.

Дата: 11.08.2022 11:35
Кількість переглядів: 839

Фото без опису

Вимушеній переселенці допомогли встановити факт належності документа для призначення пенсії 

До Кельменецького бюро правової допомоги звернулася пані Наталя, яка була змушена переселитися до Дністровського району.

На новому місці жінка хотіла оформити пенсію за віком, але стикнулася з проблемою — у пенсійному фонді відмовили, бо у трудовій книжці зазначено її колишнє прізвище, а прослідкувати його зміну неможливо, оскільки у жінки не було на руках свідоцтва про шлюб та його розірвання. Отже, пані Наталі потрібно було звертатися до суду із заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документу.

«Мене все це дуже засмутило, думаю, це ж треба платити за послуги юриста, але кожна копійка на рахунку. Від знайомої я дізналася, що оскільки я ВПО, то можу отримати безоплатну правову допомогу у Кельменецькому бюро, тож звернулася туди», – розповідає пані Наталя.

Допомогти скласти процесуальні документи щодо встановлення факту належності правовстановлюючого документу та представляти інтереси пані Наталі в суді доручили юристці Альоні Луцик. Вона склала та подала до суду заяву про встановлення факту належності правовстановлюючого документу.

Рішенням Кельменецького районного суду заяву пані Наталі задовольнили повністю та встановили факт, який має юридичне значення для підтвердження відповідного стажу для виходу на пенсію за віком.

_______

Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, суд розглядає якщо:

  • за законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян;

  • законодавство не передбачає іншого порядку їх встановлення;

  • заявник не має іншої можливості одержати або відновити загублений чи знищений документ, який посвідчує факт, що має юридичне значення;

  • встановлення факту не пов'язується з наступним вирішенням спору про право (суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо з заяви про встановлення факту, що має юридичне значення, вбачається спір про право, а якщо спір про право буде виявлений під час розгляду справизалишає заяву без розгляду).

Заяву фізичної особи про встановлення факту належності особі правовстановлюючих документів подають в порядку окремого провадження до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду за місцем її проживання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь