A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Відновне правосуддя щодо неповнолітніх в умовах воєнного стану

Дата: 09.06.2022 08:55
Кількість переглядів: 692

Фото без опису

   З перших днів війни система безоплатної правової допомоги не припиняла і не припиняє свою роботу. Це стосується й ініціатив, які реалізуються на базі центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Одна з них — це пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення», який реалізується у співпраці з органами прокуратури, посередниками, психологами та суб’єктами, що проводять ресоціалізацію дитини. У цьому матеріалі розповідаємо про можливості для дитини, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, врегулювати конфлікт з потерпілим та дійти з ним згоди щодо усунення завданої шкоди, організацію її ресоціалізації та інші особливості пілотного проєкту в період воєнного стану.

«Тюремна романтика» як альтернатива освіті, хорошій роботі, щасливій сім’ї, можливості бачити, як ростуть дітиприпаде до душі далеко не кожному. Але чи замислюються про це підлітки?

Підлітковий вікце період змін. Найнебезпечніше в цьому віці те, що дитина може потрапити в «погану компанію» — під негативний вплив і набути небезпечних звичок. Як наслідоккрадіжки, хуліганство та вже не дитяча відповідальність за їх вчинення. Далізгадана вже «тюремна романтика» та перекреслене майбутнє. Проте виключно каральна реакція на злочинце пережиток радянського минулого, який не дає належним чином можливості забезпечити як права осіб, що його вчинили, так і потерпілих. Це і стало поштовхом до розбудови в сучасному світі нового підходувідновного правосуддя, яке можуть застосовувати учасники кримінального провадження та самостійно впливати на усунення наслідків вчиненого правопорушення.

Детальніше читайте на нашому сайті: https://bit.ly/3MoRiqj

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь