A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

ІНФОРМАЦІЯ про результати діяльності Червоноградської окружної прокуратури впродовж 2021 року

Дата: 25.05.2022 15:18
Кількість переглядів: 808

У відповідності до Конституції України та Закону України «Про прокуратуру» Червоноградською окружною прокуратурою Львівської області впродовж 2021 року вжито ряд заходів, спрямованих на зміцнення законності у Червоноградському районі, у тому числі шляхом здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підтримання публічного обвинувачення, представництва інтересів держави у судових органах, тощо.

Враховуючи динаміку та структуру кримінальних правопорушень на адміністративній території Червоноградського району, завдяки вжитим заходам, у тому числі координаційного характеру, вдалося стабілізувати криміногенну ситуацію.

Наявні позитивні тенденції до зменшення окремих видів злочинів. Так, в порівнянні з минулим роком на 14% зменшилась кількість тяжких кримінальних правопорушень (з 479 до 412). На 14% менше вчинено правопорушень проти власності (з 802 до 690), зокрема крадіжок 681 до 584 (на 14%), грабежів з 22 до 19 (на 13%). Більш ніж вдвічі зменшилась кількість незаконних заволодінь транспортними засобами (з 20 до 9). Кількість кримінальних правопорушень проти громадської безпеки зменшилась на 32% (з 22 до 15). Втричі менше вчинено кримінальних правопорушень неповнолітніми (з 33 до 11) та на 58% менше групами осіб (з 24 до 10).

Загалом розкрито 919 кримінальних правопорушень.

Упродовж минулого року до суду скеровано 8 обвинувальних актів у бюджетній сфері, 13 - у сфері корупційних кримінальних правопорушень (проти 12 впродовж 2020 року), 8 - щодо кримінальних правопорушень проти довкілля (проти 3 в 2020 році) та 4 обвинувальні акти у сфері земельних відносин (2020 рік - 1).

З актуальних, завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього    голови селищної ради за ознаками кримінальних правопорушень,  передбачених ч.2 ст. 191, ч.1 ст.366 КК України, за фактом заволодіння близько 70 тис. грн. бюджетних коштів.

Також завершено досудове розслідування щодо колишнього голови    однієї з сільських рад за ознаками кримінальних правопорушень,   передбачених ч.2 ст.364, ч.1 ст.366 КК України, за фактами складання та  видачі підроблених рішень сільської ради, які надавали право на отримання у власність земельних ділянок, внаслідок чого із комунальної власності незаконно вибули земельні ділянки площею понад 1 га.

До суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням діючого заступника міського голови м. Червонограда, який перебуваючи на посаді керівника комунальної установи Сокальської районної ради Львівської області «Центр з обслуговування закладів освіти Сокальського району» вчинив службову недбалість щодо поставки неналежної якості шкільних меблів в навчальні заклади району що спричинило збитки державі в сумі близько 1 млн грн.

Крім цього, завершено досудове розслідування за фактом заволодіння понад 500 тис грн бюджетних коштів при будівництві полігону ТПВ в   м.Великі Мости за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.366 КК України.

Скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього голови однієї з сільських рад за обвинуваченням у службовому підробленні та зловживанні владою (ч.1 ст.366, ч.2 ст.364 КК України), за фактами підроблення рішення сесії сільської ради про передачу своїм родичам, зокрема дружині та онуку, а також іншим громадянам земельних ділянок загальною площею понад 4 га вартістю 2,7 млн грн.

Також, скеровано до суду 15 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, в тому числі 5 за фактами збуту наркотичних засобів (2020 - 2), у всіх з яких фігурантам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

За результатами роботи міжвідомчої робочої групи щодо протидії правопорушенням проти довкілля, виявлено та скеровано до суду 7 кримінальних проваджень за фактами незаконних рубок лісу (проти 3 за аналогічний період минулого року).

В ході здійснення процесуального керівництва прокурорами надано слідчим понад 800 письмових вказівок щодо проведення необхідних слідчих    та процесуальних дій у кримінальних провадженнях. Скасовано більше двох сотень незаконних постанов слідчих поліції про закриття кримінальних проваджень. Виявлено та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань понад 40 раніше не облікованих кримінальних правопорушень.

До Червоноградської окружної прокуратури надійшло 398 звернень громадян, з яких вирішено 221 звернення, 177 направлено до інших відомств для вирішення по суті.

Окружною прокуратурою забезпечено реалізацію повноважень, визначених Законом України «Про запобігання корупції».

Зокрема, за участі прокурорів судами розглянуто 38 справ про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, за наслідками чого до адміністративної відповідальності притягнуто 34 посадові особи органів державної влади та місцевого самоврядування, серед яких: головний   бухгалтер, секретар, спеціаліст, депутати місцевих рад, начальник зміни та гірничий майстер шахти, колишній працівник поліції, інспектор Червоноградського управління Головного управління ДПС у Львівській області.

Зазначені адміністративні правопорушення стосуються порушення вимог фінансового контролю, зокрема несвоєчасного подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або    місцевого самоврядування (ст. 172-6 КУпАП), а також порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ст. 172-7 КУпАП).

В порядку ст.65-1 Закону України «Про запобігання корупції»          внесено 16 подань про проведення службових розслідувань та усунення порушень Закону.

У сфері нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах та інших примусових заходів, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, прокурорами внесено 18 документів реагування про усунення порушень чинного законодавства, за результатами              розгляду яких 22 службових осіб відповідних органів та установ притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

В ході здійснення представницької діяльності окружною прокуратурою пред’явлено 33 позови на захист інтересів держави у порядку ст.23 Закону України «Про прокуратуру» на суму 30,2 млн. грн.

Задоволено 27 позовів прокурора на суму 12 млн. грн.

Реально виконано судових рішень на суму 9,8 млн. грн.

Крім того, подано 12 скарг в порядку відомчого контролю на рішення, дії, бездіяльність державних виконавців, які розглянуті та задоволені.

Робота щодо зміцнення стану законності на території району триває. Окружною прокуратурою продовжуються вживатись вичерпні заходи в межах компетенції, для забезпечення ефективної реалізації функцій, покладених на органи прокуратури, боротьби із злочинністю та проявами корупції на піднаглядній території.

 

 

 

 

З повагою

 

Керівник

Червоноградської

окружної прокуратури                                                Володимир КУПЕЦЬКИЙ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь