A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Про дотримання правил пожежної безпеки на території Червоноградського району

Дата: 25.03.2022 12:07
Кількість переглядів: 777

ЧЕРВОНОГРАДСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ 

 

ЧЕРВОНОГРАДСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ 

 

      23 березня 2022 р.                        м.  Червоноград                                № 27

           Про дотримання правил пожежної безпеки

на території Червоноградського району

Відповідно до  Закону України “Про правовий режим воєнного стану”, Указів Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», № 68/2022 «Про утворення військових адміністрацій», п. 4 ч. 1 ст. 19 Кодексу цивільного захисту України, ст.32, ст.88 Лісового кодексу України, з метою запобігання виникненню лісових пожеж , мінімалізації їх наслідків та проведення заходів з організації протидій пожежам та відповідно до Правил пожежної безпеки в лісах України, затверджених Наказом Державного комітету лісового господарства України від 27 грудня 2004 року № 278 

НАКАЗУЮ:

  1.       Заборонити відвідування лісів населенню та в’їзд до лісів на території Червоноградського району (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та іншої самохідної техніки, за винятком Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Управління державної охорони України, Міністерства внутрішніх справ України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань,  органів виконавчої влади та місцевого самоврядування та тих, хто використовує ліс для лісогосподарських потреб.

 

  1.       Заборонити всім землекористувачам та населенню  випалювання сухої рослинності та    сміття на землях лісового фонду, сільгоспугіддях, лісосмугах, заплавах річок та вздовж доріг  розведення багать у лісових масивах і рекреаційних зонах (крім спеціально облаштованих місць і обладнаних територій зеленого відпочинку).

 

     3.        Головам територіальних громад району :

          3.1 вжити заходів щодо дотримання фізичними та юридичними особами      вимог  пожежної безпеки в лісових масивах, недопущення самовільного спалювання сухої рослинності та пошкодження вогнем лісових насаджень, оперативної локалізації і   ліквідації  пожеж.

 

3.2 організувати оперативне інформування підрозділів ДСНС про пожежі і загоряння у природних екосистемах та у разі необхідності своєчасне залучення лісокористувачів, служб цивільного захисту, власників земельних ділянок, волонтерів та місцевого населення;

3.3 вжити заходів для влаштування навколо населених пунктів, об’єктів, розміщених у лісових масивах, захисних протипожежних смуг, прибирання сухої рослинності та вітролому з метою недопущення перекидання лісових пожеж на будинки та споруди, а у разі виникнення пожеж на об’єктах - поширення вогню на лісові масиви;

          3.4 вжити заходів щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ побутових і виробничих відходів в першу чергу у лісових масивах, лісосмугах, сільгоспугіддях і прилеглих до них територіях. 

    4.        Лісогоподарським підприємствам на території району :

4.1 створити резерв паливномастильних матеріалів та протипожежного обладнання для ліквідації можливих загорань і пожеж у лісових насадженнях, сприяти активізації рейдових бригад та загороджувальних постів, застосування адміністративних покарань до порушників пожежної безпеки в лісах;

4.2 забезпечити роз’яснення населенню  дотримання Правил пожежної безпеки в лісах України;

4.3 у межах повноважень посилити роботу з правоохоронними й природоохоронними органами щодо проведення спільних профілактичних, адміністративних та інших заходів з охорони лісів від пожеж, з виявлення порушників правил пожежної безпеки в лісах, з притягнення їх до відповідальності згідно з чинним законодавством.

    5.   Червоноградському  районному управлінню головного управління ДСНС у Львівській області :

5.1 організувати перевірку стану готовності пожежних підрозділів лісокористувачів, землекористувачів, територіальних громад, місцевої, добровільної та відомчої пожежної охорони до реагування на пожежі та загоряння. Особливу увагу звернути на утримання в робочому стані пожежних автомобілів, мотопомп, техніки, пристосованої для пожежогасіння та підвозу води, укомплектованості працівниками, забезпечення обладнанням, інвентарем, засобами зв’язку та пально-мастильними матеріалами;

5.2 встановити цілодобовий моніторинг пожеж у природних екосистемах;

5.3 встановити контроль за дотриманням лісокористувачами, агропідприємствами, фермерами та населенням вимог пожежної безпеки у лісових масивах та сільгоспугіддях.

     6.    Відділу   інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю забезпечити негайне  інформування про заходи , запроваджені цим наказом населення та суб’єктів  господарювання через засоби  масової інформації та висвітлювати в  засобах масової інформації роз’ясненя щодо дотримання заходів пожежної безпеки на сільгоспугіддях, присадибних ділянках та недопущення спалювання сміття та залишків рослинності.  

      7.     Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника начальника районної військової адміністрації  І.НАЛИВАЙКО.                                                    

 

Начальник                                                                                              А. ДЯЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь