Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Радехівська ДПІ інформує: Фахівці податкової інформують підприємців про зміни в законодавстві

Дата: 18.02.2022 11:46
Кількість переглядів: 492

Фото без опису

Хто з ФОП зобов’язаний використостовувати касовий апарат та як зареєструвати його безкоштовний аналог – ПРРО розповів місцевим підприємцям начальник  Радехівської ДПІ Руслана Мулявка.

Зокрема, керівник Радехівської ДПІ наголосила, що підприємці, які перебувають на II-IV групі спрощеної системи оподаткування та здійснюють готівкові розрахунки з клієнтами з 1 січня цього року повинні застосовувати РРО та обов’язково видавати покупцям фіскальний чек. До речі, за невидачу якого, передбачаються штрафні санкції.

Що ж до товарного обліку, то його зобов’язані вести лише фізичні особи-підприємці  платники єдиного податку, що здійснюють продаж технічно-складних побутових товарів, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ. Для решти категорій його ведення за новим Порядком, є необов’язковим.

Також начальник Радехівської ДПІ Руслана Мулявка нагадала під час зустрічей про щорічне декларування доходів громадян, та перелічила види доходів, які підлягають декларуванню, а також розповіла про податкову знижку, яку за певних умов можуть отримати громадяни за понесені в 2021 році витрати.

Окрім того, податківець ще раз розповіла про податкову амністію, запроваджену торік урядом, яка дає можливість фізичним особам легалізувати неоподатковані активи та у такий спосіб захистити себе від адміністративної, фінансової чи кримінальної відповідальності за скоєні в минулому порушення податкового законодавства.

Начальником ДПІ відмічено, що податкова завжди готова надавати за потреби консультативну допомогу щодо застосування податкового законодавства платникам податків.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь