Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Радехівська ДПІ інформує: Фахівці податкової інформують підприємців про зміни в законодавстві

Дата: 18.02.2022 11:46
Кількість переглядів: 474

Фото без опису

Хто з ФОП зобов’язаний використостовувати касовий апарат та як зареєструвати його безкоштовний аналог – ПРРО розповів місцевим підприємцям начальник  Радехівської ДПІ Руслана Мулявка.

Зокрема, керівник Радехівської ДПІ наголосила, що підприємці, які перебувають на II-IV групі спрощеної системи оподаткування та здійснюють готівкові розрахунки з клієнтами з 1 січня цього року повинні застосовувати РРО та обов’язково видавати покупцям фіскальний чек. До речі, за невидачу якого, передбачаються штрафні санкції.

Що ж до товарного обліку, то його зобов’язані вести лише фізичні особи-підприємці  платники єдиного податку, що здійснюють продаж технічно-складних побутових товарів, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ. Для решти категорій його ведення за новим Порядком, є необов’язковим.

Також начальник Радехівської ДПІ Руслана Мулявка нагадала під час зустрічей про щорічне декларування доходів громадян, та перелічила види доходів, які підлягають декларуванню, а також розповіла про податкову знижку, яку за певних умов можуть отримати громадяни за понесені в 2021 році витрати.

Окрім того, податківець ще раз розповіла про податкову амністію, запроваджену торік урядом, яка дає можливість фізичним особам легалізувати неоподатковані активи та у такий спосіб захистити себе від адміністративної, фінансової чи кримінальної відповідальності за скоєні в минулому порушення податкового законодавства.

Начальником ДПІ відмічено, що податкова завжди готова надавати за потреби консультативну допомогу щодо застосування податкового законодавства платникам податків.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь