Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Засідання виконавчого комітету Лопатинської селищної ради 29.07.2021

Дата: 30.07.2021 12:34
Кількість переглядів: 380

Фото без опису

УКРАЇНА

Лопатинська селищна рада

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

  

29.07.2021                                       № 63                                      смт Лопатин

 

 

Про хід виконання  бюджету 

Лопатинської  селищної  ради

За перше півріччя 2021 рік

 

 

Керуючись   підпунктом 1  пункту «а»  ст.  28, ст. 54  Закону  України «Про  місцеве  самоврядування  в  Україні»,   заслухавши  інформацію  начальника   фінансового відділу  Кулич С.А.  про хід виконання  бюджету  Лопатинської  селищної  ради  за перше півріччя 2021 року, виконком  Лопатинської  селищної ради  -

 

 ВИРІШИВ:

 

1. Схвалити звіт про виконання  бюджету  Лопатинської  селищної  ради  за перше півріччя 2021  року  Лопатинської  селищної  ради ,  що  додається та подати на розгляд сесії селищної ради.

 

2. Начальнику   фінансового відділу    Лопатинської  селищної  ради   Кулич С.А.    постійно  здійснювати  координацію  робіт  щодо  виконання  селищного  бюджету.

 

 

 

 

 

Селищний голова                                                               О. Микитин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

УКРАЇНА

Лопатинська селищна рада

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

  

29.07.2021                                       № 64                                      смт Лопатин

 

 

Про стан та заходи протипожежної

безпеки об’єктів комунальної

власності селищної ради

 

 

         Керуючись   підпунктом 1  пункту «а»  ст.  29, ст. 52  Закону  України «Про  місцеве  самоврядування  в  Україні»,   заслухавши  інформацію  заступника начальника відділу запобіганню надзвичайних ситуацій Червоноградського районного відділу ГУ ДСНС України у Львівській області А. Ребуху  про стан та заходи протипожежної безпеки об’єктів комунальної власності селищної ради, виконком  Лопатинської  селищної ради  -

 

 ВИРІШИВ:

 

1. Інформацію про стан та заходи протипожежної безпеки об’єктів комунальної власності селищної ради взяти до відома.

 

2. Контроль за виконанням рекомендацій, наданих заступником начальника відділу запобіганню надзвичайних ситуацій Червоноградського районного відділу ГУ ДСНС України у Львівській області покласти на селищного голову Микитина О.В.

 

 

 

 

 

Селищний голова                                                               О. Микитин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

УКРАЇНА

Лопатинська селищна рада

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

 

   29.07.2021                              № 65                                            смт. Лопатин

 

Про роботу виконкому Лопатинської

селищної ради за І півріччя 2021 року

 

           Заслухавши звіт селищного голови Лопатинської селищної ради                                О.В.Микитина «Про підсумки роботи виконкому селищної ради за звітний період»,  керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламентом виконавчого комітету Лопатинської селищної ради, виконавчий комітет сільської ради

В И Р І Ш И В :

 

  1. Звіт селищного голови О.В.Микитина про роботу виконкому за звітний період, взяти до відома (додається).

 

  1. Керуючому справами виконавчого комітету С. Вавреньчуку здійснювати планування роботи виконавчого комітету згідно вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на селищного голову О. В. Микитина.                 

 

 

Селищний голова                                           О.Микитин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

                                                                                               до рішення виконкому

Лопатинської селищної ради

                                                від  29 липня 2021 року № 65

 

 

Звіт

селищного голови О.Микитина про роботу виконкому Лопатинської селищної ради

У своїй роботі виконавчий комітет Лопатинської селищної територіальної громади керується Конституцією України, законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голови Львівської обласної державної адміністрації, Червоноградської районної державної адміністрації.

       Виконавчий комітет селищної ради здійснює свої повноваження згідно з річним планом роботи. Протягом 2021 року виконавчий комітет працює за планом роботи, затвердженим рішенням виконкому від 18 грудня 2020 року № 83.                                                                                                      

 Станом на  30.06.2021 року проведено 6 засідань виконкому Лопатинської селищної ради, на яких розглянуто 62 питань та прийнято, відповідно, 62 рішення, порівняно із 2020 роком – прийнято на 16 рішень більше.

На засіданні виконкому від 29.01.2021 (протокол № 1) прийнято 4 рішення на виконання делегованих повноважень, а саме: № 4 «Про присвоєння поштової адреси до об’єкта нерухомого майна в с.Трійця»; № 5 «Про присвоєння поштової адреси до об’єкта нерухомого майна в с.Миколаїв»; № 7 «Про зрізання та кронування аварійних дерев»; № 8 «Про зрізання та кронування аварійних дерев»;.

На засіданні виконкому від 23.02.2021 (протокол № 2) прийнято 4 рішення на виконання делегованих повноважень, а саме: № 21 «Про заходи з благоустрою території громади», № 23 «Про присвоєння поштової адреси до об’єкта нерухомого майна в с.Миколаїв», № 24 «Про зрізання та кронування аварійних дерев», № 25 «Про присвоєння поштової адреси до об’єкта нерухомого майна в с.Миколаїв».

На засіданні виконкому від 30.03.2021 (протокол № 3) прийнято 3 рішення на виконання делегованих повноважень, а саме: № 26 «Про проведення Дня довкілля та місячника благоустрою в селищі»,  № 36 «Про зрізання аварійних дерев», № 37 «Про зрізання та кронування аварійних дерев».

На засіданні виконкому від 27.04.2021 (протокол № 4) прийнято 5 рішень на виконання делегованих повноважень, а саме: № 43 «Про присвоєння поштової адреси до об’єкта нерухомого майна в смт.Лопатин», № 46 «Про зрізання та кронування аварійних дерев», № 47 «Про присвоєння поштової адреси до об’єкта нерухомого майна в смт.Лопатин», № 48 «Про присвоєння поштової адреси до об’єкта нерухомого майна в с.Миколаїв», № 49 «Про присвоєння поштової адреси до об’єкта нерухомого майна в с.Миколаїв».

На засіданні виконкому від 28.05.2021 (протокол № 5) прийнято 4 рішення на виконання делегованих повноважень, а саме: № 54 «Про присвоєння адреси до об’єкта нерухомого майна в с.Батиїв», № 55 «Про присвоєння адреси до об’єкта нерухомого майна в с.Грицеволя», № 56 «Про присвоєння адреси до об’єкта нерухомого майна в смт.Лопатин», № 57 «Про присвоєння адреси до об’єкта нерухомого майна в смт.Лопатин» .

Окрім цього, протягом звітного періоду на засіданнях виконкому слухались такі звіти та інформації за результатами роботи:

1) звіт про виконання бюджету селищної ради за 2020 року;

2) звіт про виконання бюджету сільських рад, які припиняються у 2020 році;

3) інформація про стан громадського порядку в селищі;

4) звіт про роботу соціальних працівників;

5) звіт про виконання бюджету селищної ради за І квартал 2021 року;

6) звіт про роботу закладів освіти селищної ради.

Кожного місяця протягом звітного періоду виконкомом селищної ради здійснювався контроль за виконанням власних рішень.

Одним із основних питань в роботі виконкому є виконання повноважень в галузі бюджету, фінансів,  особливо його дохідної частини.

До загального фонду селищного бюджету в січні-червні   2021 року надійшло 16 571 ,755 тис. грн податків, зборів та платежів , що становить 104,1 відсотка до плану на 6 місяців (обсяг перевиконання становить 651,955 тис.грн.). До затверджених річних показників виконання по доходах становить 50,98 відсотка.

Лопатинська  громада на тринадцятому місці в області з найвищими темпами збільшення загальних надходжень в  динаміці поступлень порівняно з січнем-червнем 2020 року.

Виконавчий комітет також здійснює повноваження у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб.

Так за 2021 рік (станом на 30.06.2021 року) посадовою особою Лопатинської селищної ради було прийнято 239 заяви, з них: заяви на реєстрацію місця проживання – 148, заяви на зняття з реєстрації місця проживання – 91.

Виконавчим комітетом Лопатинської селищної ради було здійснено 154 реєстрації актів цивільного стану, з них: реєстрація смерті 119, реєстрація народження 23, реєстрація шлюбу 12.

Також при виконавчому комітеті Лопатинської селищної ради функціонує відділ державної реєстрації. За І півріччя 2021 року надійшло 1033145,11 грн. (один мільйон тридцять три тисячі сто сорок п’ять тисяч грн, 11 коп) адміністративного збору, з них 75974 (сімдесят п’ять тисяч дев’ятсот сімдесят чотири грн.) адміністративний збір за проведення державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, це опрацьовано близько 500 заяв, 102764,15 (сто дві тисячі сімсот шістдесят чотири грн., 15коп) - плата за надання інших адміністративних послуг, це надання витягів з ДЗК, надано близько 800 витягів, 856450,00 (вісімсот п’ятдесят шість тисяч чотириста п’ятдесят гривень, 00 коп.) - адміністративний збір за реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень – це реєстрація прав власності, реєстрація договорів оренди тощо), таких заяв було опрацьовано приблизно 7500.

Виконавчим комітетом Лопатинської селищної ради вживалися організаційні заходи щодо системної роботи зі зверненнями громадян, надання допомоги тим, хто звертається до органів місцевого самоврядування.

Лопатинською селищною радою створено необхідні умови для забезпечення права громадян на звернення, визначені приоритетні завдання по забезпеченню своєчасного, неупередженого і об’єктивного вирішення порушених у зверненнях проблемних питань. З  метою вдосконалення організації даного напрямку роботи, проаналізовано стан виконавської дисципліни, рівень взаємодії між відділами селищної ради при спільному розгляді пропозицій, заяв та скарг громадян.

В Лопатинській селищній раді забезпечено належну реєстрацію звернень, всі звернення повністю укомплектовані в справи відповідно до вимог чинного законодавства.

Звернення, що надходять до виконкому селищної ради, розглядаються головою і надаються відповідні доручення виконавцям. Авторів звернень завжди повідомляють про результати розгляду.

При Лопатинській селищній раді створена адміністративна комісія, яка розглядає справи про адміністративні правопорушення. Так, за звітний період було розглянуто 10 справ про вчинення адміністративних правопорушень, прийнято 1 постанову про накладання адміністративного стягнення. Виконавчий комітет селищної ради тісно співпрацює з поліцейськими офіцерами громади по профілактиці злочинності та правопорушень.

Також при виконавчому комітеті за звітний період створені такі комісії та робочі групи:

- комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Лопатинської селищної ради;

- комісія з питань евакуації Лопатинської ТГ;

-  робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення;

- житлова комісія при виконавчому комітеті Лопатинської селищної ради;

- комісія по обстеженню технічного стану житлового фонду, господарських та побутових будівель та споруд на території Лопатинської селищної ради.

Зараз на черзі створення Служби у справах дітей, основним завданням якої є реалізація державної політики у сфері соціального захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, вчиненню дітьми правопорушень, виявлення причин, які зумовлюють дитячу бездоглядність та безпритульність, запобігання вчиненню дітьми правопорушень.

 

 

Селищний  голова                                                                 Олег Микитин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

УКРАЇНА

Лопатинська селищна рада

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

 

29.07.2021                                      №   66                                     смт Лопатин

 

Про  стан  вирішення  звернень громадян

які надійшли в Лопатинську селищну раду

за перше півріччя 2021 рік

 

 

Заслухавши  інформацію  секретаря  селищної ради  Білик Г. В.  про стан  вирішення  звернень громадян, які надійшли в Лопатинську селищну раду за  перше півріччя  2021  року,  керуючись  ст.  38 п. «б» п.п. 1  Закону  України «Про  місцеве  самоврядування  в  Україні»,  виконком  Лопатинської  селищної ради  -

 

 ВИРІШИВ:

 

1. Інформацію  секретаря  селищної ради  «Про стан  вирішення  звернень громадян, які надійшли в Лопатинську селищну раду за перше півріччя 2021  року» взяти  до  відома.

2. Секретарю  селищної ради  Білик Г. В.:

2.1. За  результатами  роботи  протягом  першого півріччя 2021 року  провести  аналіз  та  узагальнення  звернень,  що  надійшли  до  органів  влади  вищого  рівня,  зокрема  повторних  звернень,  для  виявлення  причин,  що  їх  породжують.

2.2. Більш уважно  ставитись  до  розгляду  звернень  громадян,  дотримуватись  та  сприяти  їм  у  вирішенні  найбільш  гострих  проблем,  які потребують  негайного  вирішення.

2.3. Періодично,  але  не  рідше  2  рази  на  рік,  на  засіданнях  виконкому  розглядати  питання  роботи  із  зверненням  громадян  та  стану  вирішення  піднятих  у  зверненнях  питань.

2.4. Більше  уваги  приділяти  гласності  роботи  по  зверненнях  громадян.

2.5. Не  допускати   випадків  порушень термінів  при  розгляді  усних  і  письмових  звернень  громадян,  своєчасно  повідомляти  заявників  про  результати  розгляду  цих  питань.

3.Роботу щодо розгляду звернень громадян протягом першого півріччя 2021 року визнати такою, що в цілому відповідає вимогам чинного законодавства України.

 

 

 

Селищний голова                                                                       О. Микитин

 

 

 

 

 Додаток

до рішення виконавчого комітету  

                                                                                                                           № 66    від 29.07.2021

.

 

 

І Н Ф О Р М А Ц І Я

про стан  вирішення  звернень громадян, які надійшли в Лопатинську селищну  раду  за перше півріччя 2021  рік

 

 

Лопатинською селищною радою проводиться робота щодо розгляду звернень громадян у відповідності  до вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення  до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» від 07 лютого 2008 року  № 109/2008.

За перше півріччя 2021 року  на  адресу  селищної ради надійшло  873 звернень від  таких  категорій  населення:  від  членів  багатодітних  сімей – 3,  одиноких  матерів  -  1, матерів-героїнь – 0, учасників АТО,  учасників  бойових  дій  – 36,  інвалідів – 5, пенсіонерів  - 118,   від  інших  громадян    -  702.  Колективних заяв – 8.

Як  в  усних  так  і  в  письмових  зверненнях  громадян  порушувались  питання:  аграрної  політики  і  земельних відносин  - 641,  соціального  захисту – 58,   житлових питань – 2,  екології  та  природних  ресурсів – 4 , інші  питання – 169.

Виконком  селищної  ради  щомісячно  проводить  детальний  аналіз  та  узагальнення  звернень  громадян.  Ці  заяви  систематично  виносять  на  розгляд  виконкому та сесії селищної ради.   Всі  заяви за перше півріччя 2021 року розглянуті.  На  всі  звернення  дано  відповіді  і  роз’яснення,  прийняті  рішення.  На  кожну  заяву  заведена  справа  та  долучені  документи.

 

 

 

 

Секретар ради                                                                 Г.Білик

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

УКРАЇНА

Лопатинська селищна рада

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

 

29.07.2021                                      №  67                                      смт Лопатин

 

Про затвердження Положення про місцеву комісію

 з питань формування пропозицій стосовно

 потреби щодо спрямування субвенції з державного

 бюджету  місцевим бюджетам на проектні,

 будівельно-ремонтні роботи, придбання житла

 та приміщень для розвитку сімейних та інших

 форм виховання, наближених до сімейних, підтримку

 малих групових будинків та забезпечення житлом

 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування,

 осіб з їх числа та її персонального складу 

 

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26 травня 2021 року №615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків»,,  керуючись  ст.  38 п. «б» п.п. 1  Закону  України «Про  місцеве  самоврядування  в  Україні»,  виконком  Лопатинської  селищної ради  -

 

 ВИРІШИВ:

 

      1.Створити комісію формування пропозицій стосовно потреби щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа (далі – Комісія).

 

2.Затвердити склад Комісії згідно з Додатком.

 

3.Затвердити Положення про Комісію (додається).

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на селищного голову О. В. Микитина.                  

 

 

 

 

 Селищний голова                                                          Олег МИКИТИН

 

 

 

Додаток

до рішення виконавчого комітету

від 29 липня 2021 року № 67

 

 

Склад

комісії з питань формування пропозицій стосовно потреби щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа (далі – Комісія):

 

Микитин Олег Васильович

Лопатинський селищний голова, голова місцевої комісії

Федунець Марія Ярославівна

начальник гуманітарного відділу Лопатинської селищної ради, заступник голови місцевої комісії

Тукосир Марія Василівна

директор КЗ «Лопатинський ЦСЗ та СП», секретар комісії (за згодою)

 

Члени комісії

 

Кулич Світлана Андріївна

начальник фінансового відділу

Чирко Галина Василівна

начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності – головний бухгалтер

Білик Галина Василівна

секретар Лопатинської селищної ради (за згодою)

Леськів Володимир Васильович

начальник відділу архітектури, будівництва, земельних відносин та екології

Андріїв Ольга Анатоліївна

 головний спеціаліст гуманітарного відділу

Левицький Мар’ян Богданович

директор КП Лопатинської селищної ради (за згодою)

Безпалько Наталія Володимирівна

завідувач ВОБ

 

 

 

Селищний голова                                                           Олег МИКИТИН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

УКРАЇНА

Лопатинська селищна рада

Виконавчий комітет

Р І Ш Е Н Н Я

 

29.07.2021 року                                    №68                       смт Лопатин

 

 

Про  підготовку та відзначення 

30-ї річниці Незалежності України

та Дня  Державного прапора  України

22-24 серпня 2021року

в Лопатинській територіальні громаді

 

На  виконання  Указу Президента України «Про  відзначення  30-ї річниці Незалежності України» від 21 жовтня 2020 року
№ 459/2020, керуючись статтею 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою гідного  відзначення у 2021 році 30-ї річниці Незалежності України та утвердження у громадян почуття патріотизму і поваги до своєї держави  виконком  Лопатинської  селищної  ради, - 

В И Р І Ш И В:

  1. Затвердити  план заходів з  відзначення фестивалю «Незалежна моя Україна» з нагоди відзначення   30-ї  річниці  Незалежності України  в  Лопатинській територіальні громаді,  який відбудеться  22 серпня 2021 року  у смт. Лопатин в парку Т. Шевченка згідно  додатку.
  2. В.о. керівника  Комунального закладу «Лопатинський центр культури та  дозвілля» Томко М.А. провести святкові патріотичні концерти в населених пунктах громади з нагоди відзначення   30-ї  річниці  Незалежності України  в  Лопатинській територіальні громаді 24 серпня 2021 року згідно з робочими планами роботи КЗ «Лопатинський центр культури та дозвілля».
  3. В.о. керівника  Комунального закладу «Лопатинський центр культури та  дозвілля» Томко М.А. Публічній бібліотеці смт Лопатин та бібліотечним філіям організувати тематичні виставки, інформаційні національно-патріотичні заходи до 30-ї  річниці  Незалежності України  в Лопатинській територіальні громаді.
  4. В.о. керівника  Комунального закладу «Лопатинський центр культури та  дозвілля» Томко М.А. Публічній бібліотеці смт Лопатин та бібліотечним філіям оголосити мистецький конкурс малюнку у громаді «Незалежна моя Україна» з 01 серпня 2021 року, розмістити умови конкурсу у соціальній мережі фейсбук.
  5. В.о. керівника  Комунального закладу «Лопатинський центр культури та  дозвілля» Томко М.А. Публічній бібліотеці смт Лопатин організувати проведення шахово-шашкового турніру в День відзначення Незалежності України в парку ім.. Т. Шевченка смт. Лопатин.
  6. В.о. керівника  Комунального закладу «Лопатинський центр культури та  дозвілля» Томко М.А. провести патріотичні заходи до Дня Державного прапора України з урочистим підняттям прапора 23 серпня 2021 року.
  7. Старостам старостинських округів провести підготовку святкових локацій з метою презентації старостинського округу на фестивалі «Незалежна моя Україна» з нагоди відзначення   30-ї  річниці  Незалежності України  в  Лопатинській територіальні громаді.
  8. Директору будинку дитячої та юнацької творчості Кутовій М. Т. провести  дитячі розважальні та спортивні змагання під час фестивалю «Незалежна моя Україна» з нагоди відзначення   30-ї  річниці  Незалежності України  в  Лопатинській територіальні громаді.
  9. Директору Лопатинської школи організувати підготовку та проведення козацьких забав за участі вчителів фізичного виховання.
  10.  Провести урочисте покладання квітів до памятників, меморіальних знаків, місць поховань захисників України, борців за волю та Незалежність України.
  11. В.о.директора КНП «Лопатинська районна лікарня» Тимошуку І. В. забезпечити чергування медичних спеціалістів для надання екстреної допомоги під час проведення заходів 22.08.2021 року і 24.08.2021 року.
  12. Поліцейським офіцерам громади Лопатинської територіальної громади забезпечити безпеку та правопорядок під час проведення масових заходів з нагоди відзначення Дня Незалежності України.
  13.  Директору Комунального підприємства Лопатинської селищної ради Левицькому М. Б.  провести упорядження пам’ятників, меморіальних знаків, місць поховань захисників України, борців за волю та Незалежність України, забезпечити порядок в парку Т. Шевченка смт. Лопатин.
  14. Звернутися до релігійних організацій щодо проведення молебнів за Незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
  15. Забезпечити виконання плану заходів з відзначення 30-ї річниці Незалежності України з урахуванням проведення протиепідемічних заходів, пов’язаних із запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби  сovid-19.
  16. Контроль за виконанням даного рішення покласти на селищного голову О. В. Микитина.                 

 

 

                   Селищний голова                                  Олег Микитин


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь