Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія з питань застосування «РРО і ПРРО»

Дата: 25.10.2021 10:09
Кількість переглядів: 608

Фото без опису

У Радехівській Турківській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія з питань застосування «РРО і ПРРО». 

На запитання відповідав начальник Радехівської ДПІ Руслана Мулявка.

Надаємо питання та відповіді на них.

Питання: Чи може бути використаний РРО після 01.10.2021 без відповідного доопрацювання, якщо не може бути доопрацьований за технічними властивостями для відображення необхідних реквізитів касових чеків? 

Відповідь: Вимоги наказу Міністерства фінансів України № 329 стосуються наявності у фіскальному касовому чеку виключно відомостей із штрих коду марки акцизного податку на алкогольні напої, як нового реквізиту, та визначають форму і зміст розрахункових документів РРО/ПРРО з 01.10.2021 року.

Виходячи з вимог Наказу № 329, зареєстрований РРО за умови неможливості його технічного доопрацювання може бути використаний після 01.10.2021.

Натомість, застосування недоопрацьованих РРО після внесення змін до законів, що регулюють порядок проведення розрахунків та/або обіг алкогольних напоїв або Кодексі, якіпередбачатимутьобов’язок відображення реквізитів марок акцизного податку в розрахункових документах, призведе до формування такими РРО невідповідних документів і не прийняття їх як розрахункових.  

 Питання: Чи необхідно застосовувати РРО/ПРРО фізичною особою-підприємцем платником єдиного податку при здійсненні туристичних послуг при надходженні коштів на рахунок підприємця за допомогою системи WayForPay? 

Відповідь: Застосування РРО та/або ПРРО залежить не відформирозрахунковихоперацій, а від способу їхздійснення. Наприклад, у разіздійсненнярозрахунків шляхом внесенняготівки через касу банку, РРО може не застосовуватися.

Також, відповідно до вимог пункту 14 статті 9 Закону № 265, РРО та/або ПРРО не застосовуються при здійсненнірозрахунків за послуги у разіпроведення таких розрахунківвиключно за допомогоюбанківських систем дистанційногообслуговування та/абосервісівпереказукоштів.

У наведеному у зверненніприкладіздійсненнярозрахунковихоперацій за туристичніпослуги за умови не перевищення у календарному році граничного розміру доходу (1320000 грн) не  супроводжуєтьсяобов’язкомщодозастосовування РРО.

У разіперевищення у календарному році граничного розміру доходу, встановленого Кодексом, здійсненняпідприємцемрозрахунковихоперацій у розумінні Закону № 265 супроводжуєтьсяобов’язкомщодозастосовування РРО та/або ПРРО з першого числа першогомісяця кварталу, наступного за виникненнямперевищення граничного обсягу доходу встановленого Кодексом, та має бути продовжений в усіхнаступнихподатковихперіодахпротягомреєстрації, як платникаєдиногоподатку.

При цьомуповідомляємо, щоздійсненнярозрахунків за товари, роботи та послуги через:

- установу банку шляхом перерахуваннякоштівізрозрахунковогорахунку на розрахунковийрахунок (IBAN, он-лайнбанкінг);

- безпосереднєвнесенняготівки через касу банку для подальшогоперерахування на розрахунковийрахунок;

- платіжнийтермінал та/або ПТКС, якийналежить банку,

 не відноситься до розрахунковихоперацій у розумінні Закону № 265.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь