A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія з питань застосування «РРО і ПРРО»

Дата: 25.10.2021 10:09
Кількість переглядів: 584

Фото без опису

У Радехівській Турківській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія з питань застосування «РРО і ПРРО». 

На запитання відповідав начальник Радехівської ДПІ Руслана Мулявка.

Надаємо питання та відповіді на них.

Питання: Чи може бути використаний РРО після 01.10.2021 без відповідного доопрацювання, якщо не може бути доопрацьований за технічними властивостями для відображення необхідних реквізитів касових чеків? 

Відповідь: Вимоги наказу Міністерства фінансів України № 329 стосуються наявності у фіскальному касовому чеку виключно відомостей із штрих коду марки акцизного податку на алкогольні напої, як нового реквізиту, та визначають форму і зміст розрахункових документів РРО/ПРРО з 01.10.2021 року.

Виходячи з вимог Наказу № 329, зареєстрований РРО за умови неможливості його технічного доопрацювання може бути використаний після 01.10.2021.

Натомість, застосування недоопрацьованих РРО після внесення змін до законів, що регулюють порядок проведення розрахунків та/або обіг алкогольних напоїв або Кодексі, якіпередбачатимутьобов’язок відображення реквізитів марок акцизного податку в розрахункових документах, призведе до формування такими РРО невідповідних документів і не прийняття їх як розрахункових.  

 Питання: Чи необхідно застосовувати РРО/ПРРО фізичною особою-підприємцем платником єдиного податку при здійсненні туристичних послуг при надходженні коштів на рахунок підприємця за допомогою системи WayForPay? 

Відповідь: Застосування РРО та/або ПРРО залежить не відформирозрахунковихоперацій, а від способу їхздійснення. Наприклад, у разіздійсненнярозрахунків шляхом внесенняготівки через касу банку, РРО може не застосовуватися.

Також, відповідно до вимог пункту 14 статті 9 Закону № 265, РРО та/або ПРРО не застосовуються при здійсненнірозрахунків за послуги у разіпроведення таких розрахунківвиключно за допомогоюбанківських систем дистанційногообслуговування та/абосервісівпереказукоштів.

У наведеному у зверненніприкладіздійсненнярозрахунковихоперацій за туристичніпослуги за умови не перевищення у календарному році граничного розміру доходу (1320000 грн) не  супроводжуєтьсяобов’язкомщодозастосовування РРО.

У разіперевищення у календарному році граничного розміру доходу, встановленого Кодексом, здійсненняпідприємцемрозрахунковихоперацій у розумінні Закону № 265 супроводжуєтьсяобов’язкомщодозастосовування РРО та/або ПРРО з першого числа першогомісяця кварталу, наступного за виникненнямперевищення граничного обсягу доходу встановленого Кодексом, та має бути продовжений в усіхнаступнихподатковихперіодахпротягомреєстрації, як платникаєдиногоподатку.

При цьомуповідомляємо, щоздійсненнярозрахунків за товари, роботи та послуги через:

- установу банку шляхом перерахуваннякоштівізрозрахунковогорахунку на розрахунковийрахунок (IBAN, он-лайнбанкінг);

- безпосереднєвнесенняготівки через касу банку для подальшогоперерахування на розрахунковийрахунок;

- платіжнийтермінал та/або ПТКС, якийналежить банку,

 не відноситься до розрахунковихоперацій у розумінні Закону № 265.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь