A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Про зупинення рішення селищної ради 9 сесії 8 скликання від 24.06.2021 № 27

Дата: 01.07.2021 18:42
Кількість переглядів: 467

GERB5_1

Україна

РоЗПОРЯДЖЕННЯ

ГОЛОВИ  Лопатинської селищної ради

Львівської області

      від “ 29 ” червня 2021 року   №  __

смт. Лопатин

 

Про зупинення рішення селищної ради

9 сесії 8 скликання від 24.06.2021 № 27

 

З метою недопущення порушення вимог чинного законодавства України та приведенням у відповідність до  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Конституції України, Земельного кодексу України, Регламенту Лопатинської селищної ради VIII скликання, затвердженого рішенням першої сесії ради № 4 від 20 листопада 2020 року, керуючись п. 20 ч. 4 ст. 42, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Зупинити  рішення 9 сесії 8 скликання Лопатинської селищної ради від 24.06.2021 № 27 «Про погодження проведення робіт згідно «Проєкту рекультивації ділянки «Лопатин» в Радехівському районіЛьвівської області та підготовки її для закладки багаторічних насаджень» (далі - Рішення), у зв’язку із невідповідністю вимогам Земельного кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту Лопатинської селищної ради VIII скликання, затвердженого рішенням першої сесії ради № 4 від 20 листопада 2020 року.

2. Скликати 5 липня 2021 року о 10 год. 00 хвилин позачергову сесію Лопатинської селищної ради та винести на позачергову сесію повторний розгляд рішення селищної ради  від 24.06.2021 № 27 «Про погодження проведення робіт згідно «Проєкту рекультивації ділянки «Лопатин» в Радехівському районі Львівської області та підготовки її для закладки багаторічних насаджень»  із обґрунтуванням зауважень селищного голови, що додаються.

3. Секретарю селищної ради Г. Білик забезпечити оприлюднення даного розпорядження на офіційному сайті Лопатинської селищної ради та повідомити депутатів, працівників структурних підрозділів про дату, час та місце проведення сесії селищної ради.

4. Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою.

 

 

Селищний голова                                                                   Олег МИКИТИН

 

 

 

 

 

Додаток

до розпорядження селищного  голови

від «___» червня 2021 року  № ___

 

Обґрунтування зауважень

Лопатинського селищного голови на рішення 9 сесії 8 скликання

Лопатинської селищної ради від 24.06.2021 № 27 «Про погодження проведення робіт згідно «Проєкту рекультивації ділянки «Лопатин» в Радехівському районі Львівської області та підготовки її для закладки багаторічних насаджень»    

  

24.06.2021 на сесії Лопатинської селищної ради в цілому, прийнято рішення № 27 «Про погодження проведення робіт згідно «Проєкту рекультивації ділянки «Лопатин» в Радехівському районі Львівської області та підготовки її для закладки багаторічних насаджень» (надалі – Рішення)

 

Прийняте Рішення, із внесеними пропозиціями , не відповідає Земельному кодексу України, Конституції України, Законам України «Про місцеве самоврядування в Україні», та прийнято з порушенням норм права.       

Згідно ст.19 Конституції України – органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

       Рішення Лопатинської селищної ради має прийматись на виконання законів та не повинно суперечити їм.

 

1. В пункті 1  рішення 9 сесії 8 скликання від 24.06.2021 № 27 «Про погодження проведення робіт згідно «Проєкту рекультивації ділянки «Лопатин» в Радехівському районі Львівської області та підготовки її для закладки багаторічних насаджень» вказано надати погодження на проведення робіт з рекультивації земельної ділянки сільського господарського призначення переданої в користування на умовах оренди для ведення товарного с/г виробництва згідно договору оренди землі від 04.10.2018.

- хоча згідно ст. 166 Земельного кодексу України:

«Стаття 166. Рекультивація порушених земель

1. Рекультивація порушених земель - це комплекс організаційних, технічних і біотехнологічних заходів, спрямованих на відновлення ґрунтового покриву, поліпшення стану та продуктивності порушених земель.

2. Землі, які зазнали змін у структурі рельєфу, екологічному стані ґрунтів і материнських порід та у гідрологічному режимі внаслідок проведення гірничодобувних, геологорозвідувальних, будівельних та інших робіт, підлягають рекультивації.

3. Для рекультивації порушених земель, відновлення деградованих земельних угідь використовується ґрунт, знятий при проведенні гірничодобувних, геологорозвідувальних, будівельних та інших робіт, шляхом його нанесення на малопродуктивні ділянки або на ділянки без ґрунтового покриву.»

Згідно з Законом України «Про охорону земель» порушені землі - землі, що втратили свою господарську та екологічну цінність через порушення ґрунтового покриву внаслідок виробничої діяльності людини або дії природних явищ.

Отже дана земельна ділянка не є порушеними землями.

 

2. Крім цього в проекті вказано про зняття родючого шару ґрунту на земельній ділянці.

- відповідно до ст. 168 Земельного кодексу України:

«Стаття 168. Охорона ґрунтів

1. Ґрунти земельних ділянок є об'єктом особливої охорони.

2. Власники земельних ділянок та землекористувачі не мають права здійснювати зняття та перенесення ґрунтового покриву земельних ділянок без спеціального дозволу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері здійснення державного нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі, крім випадків.»

 

 

 

 

Селищний голова                                                                             Олег МИКИТИН

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь