A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Лопатинської селищної ради 22.03.2021

Дата: 22.03.2021 16:27
Кількість переглядів: 1018

Фото без опису

ЛОПАТИНСЬКА  СЕЛИЩНА  РАДА

РАДЕХІВСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

 вул. Центральна, 15 а, смт Лопатин, Радехівського району, Львівської області, 80261

т. (03255) 36261, 36435 e-mail: lopatin_rada@ukr.net, Код ЄДРПОУ 04369819

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

                          селищний голова

                                                             ______________Олег Микитин

 

                              22.03.2021

 

ПРОТОКОЛ № 1

засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Лопатинської селищної ради

 

смт. Лопатин                                                                            22 березня 2021 року                                                        

Головував: Голова  комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Лопатинської селищної ради селищний голова                            Микитин Олег Васильович      

 

Присутні: члени селищної комісії (за окремим списком).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

      1. Щодо вжиття протиепідемічних заходів реагування на поширення випадків гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2.

       2. Про  організацію роботи з питань пожежної безпеки в екосистемах, недопущення самовільного випалювання сухої рослинності або її залишків, попередження виникнення пожеж в лісах, на торфополях, сміттєзвалищах.

       3. Про організацію роботи щодо забезпечення протипожежного стану культових споруд в населених пунктах територіальної громади, недопущення виникнення пожеж в період святкування Великодніх свят.

4. Про стан інвентаризації та утримання захисних споруд ПРУ

5. Про заходи із попередження виникнення нещасних випадків та посилення інформаційної роботи щодо правил поведінки у разі виявлення місцевим населенням вибухонебезпечних предметів.

6. Про План заходів щодо забезпечення безпеки і охорони життя людей на водних об’єктах територіальної громади  у весняний період 2021 року

7. Про план роботи селищної комісії з питань ТЕБ і НС на 2021 рік.

                                                                                            

Слухали: 1. Щодо вжиття протиепідемічних заходів реагування на поширення випадків гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2.

За результатами доповіді в.о директора КНП «Лопатинська РЛ» Тимошука І. В. та з урахуванням обговорення, селищна комісія вирішила:

1.1. Відзначити, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантинних обмежень та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на теренах України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” та за індикаторними показниками  МОЗ України для визначення регіонів зі значним поширенням COVID-19, Львівська область станом на 07.03.21 віднесена до «помаранчевого» рівня.

«Помаранчевий» – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів.

    На території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, передбачених для “зеленого” та “жовтого” рівня епідемічної небезпеки, забороняється:

   1) проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше ніж 100 осіб та більше однієї особи на 20 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід;

   2) діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;

   3) роботу після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

   4) відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більше ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної та загальної середньої освіти;

   5) проведення закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім:

  - надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;

  - надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;

  - надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;

  - надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;

  - проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей.

    Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації, підлягають обов’язковому тестуванню на COVID-19 відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров’я;

    6) діяльність спортивних залів, фітнес-центрів;

    7) приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

    8) оздоровлення та відпочинок дітей за межами зазначеної території.

1.2.  Додатково до карантинних обмежень, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 (із змінами) для «помаранчевого» рівня епідеміологічної небезпеки, на території Лопотинської територіальної громади  з 00.00 22.03.2021 до 00.00 29.03.2021 (з можливим подовження в залежності від епідеміологічної ситуації) додаткові обмежувальні заходи, ввівши заборону на:

1) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

2) приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;

3) приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

4) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які торгують товарами на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті зазначених суб’єктів господарювання;

торговельної діяльності із здійсненням адресної доставки замовлень;

провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, перукарень та салонів краси за попереднім записом;

виконання робіт із збирання і заготівлі відходів;

провадження діяльності з надання телекомунікаційних послуг. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність з надання телекомунікаційних послуг, здійснюється за попереднім записом;

5) приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів,

6) приймання у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, відвідувачів;

7) проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів;

8) діяльність непродовольчих ринків.

1.2.1 Попередити керівників суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування та торгівлі, про персональну відповідальність за дотримання карантинних обмежень, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 з додатковими заходами зазначеними в п. 1.2 цього рішення, особливо на забезпечення маскового режиму, дистанції між відвідувачами, дезінфекційними заходами, провітрюванні приміщень.

 

      1.3. Лопатинській селищній територіальній виборчій комісії (Кузик Е. О.):

Організовувати підготовку та проведення проміжних місцевих виборів депутатів Лопатинської селищної ради Червоноградського району Львівської області в багатомандатних виборчих округах № 3 та № 7». та  забезпечити дотримання всіх передбачених протиепідемічних заходів в зв’язку з поширенням випадків гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2.

 

      1.4 Керівникам структурних підрозділів селищної ради, Радехівському районному управлінню Львівського управління  Держпродспоживслужби, відділенню поліції № 1 Червоноградського ВП ГУ НП України у Львівській області (Галущак М. Д.),  старостам в межах компетентності:

      1.4.1. Забезпечити виконання та контроль за дотриманням, своєчасним і

повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів, визначених Постановою, відповідно до рівня епідемічної небезпеки «помаранчевий».

Термін: протягом дії відповідного рівня епідемічної небезпеки

      1.4.2. Проводити широке інформування та роз’яснювальну роботу серед населення, з дотриманням вимог чинного законодавства щодо виконання заходів, передбачених пунктом 1.2 цього рішення.

Термін: протягом дії відповідного рівня епідемічної небезпеки

      1.5. Відділенню поліції № 1 Червоноградського ВП ГУ НП України у Львівській області (Галущак М. Д.),  Радехівському районному  управлінню Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області:

      1.5.1.  Максимально посилити  контролюючі заходи щодо дотримання протиепідемічних заходів на території громади.

Термін виконання – постійно, на весь час дії карантину або до особливого розпорядження

      1.5.2. По мірі необхідності  надавати керівництву селищної ради  звітність про проведені перевірки щодо дотримання карантинних правил.

      1.6. Гуманітарному відділу селищної ради, Директорам закладів загальної середньої освіти, дошкільної та закладів позашкільної освіти

 

1.6.1. Забезпечити запровадження у ЗЗСО, ПО Лопатинської селищної територіальної громади режим дистанційної роботи

 

Термін: з 22.03.2021 до       30.03.2021

 

1.6.2. Забезпечити організацію та проведення засідань атестаційних комісій з дотриманням вимог протиепідемічних заходів.

Термін: з 22.03.2021 постійно або

до прийняття окремого рішення

 

1.6.3. Посилити контроль за дотриманням працівниками встановлених протиепідемічних правил та норм у підпорядкованих навчальних закладах.

     термін: з 22.03.2021 постійно або

 до прийняття окремого рішення

 

1.6.4. Призупинити роботу гуртків і секцій, що проводяться юридичними та фізичними особами у закладах освіти Лопатинської селищної територіальної громади.

Термін: з 22.03.2021 до 30.03.2021

 

1.6.5. Продовжити проведення моніторингу захворюваності серед здобувачів освіти, учителів та обслуговуючого персоналу закладів середньої, позашкільної освіти, закладів освіти Лопатинської селищної ради

Термін: з 22.03.2021

 

1.6.6. Про результати проведеного моніторингу захворюваності щоденно інформувати керівництво селищної ради та міжрайонний відділ ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України», гуманітарний відділ  для прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусу COVID-19.

Термін: щоденно до 11.00 год.

 

1.6.7. У разі відсутності 50 відсотків вихованців закладів дошкільної освіти призупинити роботу закладу та оголосити простій для працівників.

 

термін: з 22.03.2021 постійно або

до прийняття окремого рішення

 

      СЛУХАЛИ: 2.  Про  роботу з питань пожежної безпеки в екосистемах, недопущення самовільного випалювання сухої рослинності або її залишків, попередження виникнення пожеж в лісах, на торфополях, сміттєзвалищах.

 

За результатами доповіді начальника Радехівського РС ГУ ДСНС України у Львівській області Ребухи А. В. та з урахуванням обговорення селищна комісія вирішила:

 

        2.1. Попередити старостів, керівників промислових підприємств, організацій, установ, керівників сільськогосподарських підприємств про персональну відповідальність за організацію заходів пожежної безпеки в екосистемах, у межах своєї відповідальності та функціональних обов’язків.

        2.2. Старостам, керівникам структурних підрозділів селищної ради в межах компетентності:

        2.2.1. Вжити дієвих заходів щодо недопущення випалювання сухої рослинності або її залишків на адміністративних територіях.

 2.2.2. Шляхом подвірних обходів, проведення зборів громад,                                                з використанням можливостей місцевих релігійних громад, довести до населення інформацію про шкоду  для довкілля від спалювання сухої рослинності або її залишків та про відповідальність зловмисників за такі дії.

2.2.3. Забезпечити своєчасне залучення місцевих формувань і служб цивільного захисту, місцевого населення, транспортних та інших технічних засобів до ліквідації лісових пожеж і пожеж на торфовищах та сільськогосподарських угіддях.

        2.2.4. Створити мобільні групи з числа депутатів ради з метою проведення моніторингу стану пожежної безпеки  в природних екосистемах на адміністративних територіях.

        2.2.5. Організувати  роботу  щодо недопущення виникнення пожеж                                      на торфовищах, санкціонованих та несанкціонованих звалищах твердих побутових відходів. У разі виникнення таких пожеж вживати всіх можливих заходів щодо їх локалізації та недопущення розповсюдження на прилеглі території.

         2.2.6. Власників та орендарів земельних ділянок, які потенційно підпадають під вплив пожеж внаслідок випалювання сухої рослинності або її залишків, попередити про   вжиття постійних і дієвих заходів щодо недопущення виникнення на таких територіях пожеж.

2.2.7.Не допускати накопичення на торфополях та сільськогосподарських угіддях легкозаймистих матеріалів природного  та штучного походження.

2.2.8. Невідкладно інформувати Радехівський РС ДСНС України у Львівській області про випадки займання на адміністративних територіях за телефоном 101.

2.3 Старостам, Радехівському  РС ГУ ДСНС України у Львівській області (Ребуха А. В.), відділенню поліції № 1 Червоноградського ВП ГУ НП України у Львівській області          (Галущак М. Д.), структурним підрозділам селищної ради

Вжити  заходів щодо підвищення ефективності роботи з населенням і підприємствами по недопущенню випалювання стерні, сухотрав’я протягом пожежонебезпечного періоду.

2.4. ДП «Радехівськелісомисливське господарство» (Данькевич С.М.),      Радехівському ДЛГП “Галсільліс” (Бунь Л. І.):

2.4.1. До 01.04.2021 року забезпечити максимальну готовність лісових пожежних станцій, постів, тимчасових пожежних формувань, опорних пунктів до гасіння лісових пожеж.

2.4.2.  Провести заходи з поновлення протипожежної інфраструктури в пожежонебезпечних лісових масивах, забезпечити наявність мінералізованих смуг, протипожежних розривів, ремонт доріг протипожежного призначення, утримання заповнених водою пожежних водоймищ, провести додаткове очищення ділянок лісу (в першу чергу тих, які прилягають до населених пунктів)   від захаращень і сухостоїв та спільно з Радехівською дільницею Червоноградського відділення АТ “ЛЬВІВГАЗ” , ДЕМ-2 Північного РЕМу таку роботу провести в межах просік ліній електропередач, газопроводів.    

2.4.3. Рекомендувати придбання мобільних резервуарів для води, що дасть змогу забезпечити ефективну роботу під час гасіння пожеж у місцях куди неможливий доїзд пожежної техніки.

2.4.4. Забезпечити оперативне взаємне інформування у разі загрози                             або виникнення пожеж у лісових масивах та природних екосистемах відповідно   до спільних інструкцій та планів   взаємодії.

2.4.5. Організувати проведення робіт щодо облаштування найбільш пожежонебезпечних ділянок лісових масивів системами спостереження та раннього виявлення пожеж, як основи комплексного забезпечення гасіння пожеж      в початковій стадії.

2.4.6. Підтримувати в необхідних обсягах відомчі запаси паливно-мастильних матеріалів для забезпечення додаткових сил і засобів, що залучаються до ліквідації лісових пожеж.

2.4.7. Протягом пожежонебезпечного періоду проводити роз’яснювальну роботу з населенням через засоби масової інформації щодо небезпеки перебування в лісовій зоні в пожежонебезпечний період,  проводити рейдові перевірки щодо дотримання відпочиваючими у лісових масивах вимог пожежної безпеки.

2.4.8. Провести додаткові тренування сил, визначених мобілізаційно - оперативними планами ліквідації лісових пожеж для захисту населених пунктів, та інших об’єктів, розташованих у лісових масивах.

2.4.9. Провести  моніторинг територій, що межують з лісовими масивами, торфополями і є потенційно-небезпечними в пожежному відношенні та надати інформацію щодо цього міській раді для вжиття  запобіжних заходів.

2.4.10. Не допустити накопичення в лісових масивах легкозаймистих матеріалів природного  та штучного походження.

2.5.   Відділенню поліції № 1 Червоноградського ВП ГУ НП України у Львівській області (Галущак М. Д.):

2.5.1. Забезпечити охорону громадського порядку, безпеку дорожнього руху, охорону матеріальних і культурних цінностей в разі виникнення масштабних пожеж і під час проведення можливих евакуаційних заходів.   

2.5.2.    Посилити роботу із розкриття злочинів, пов’язаних з самовільним випалюванням населенням сухої рослинності або її залишків, та лісовими пожежами, розшуком і притягненням до відповідальності винних осіб.

2.5.3. В разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами, забезпечувати супровід колон техніки, що прямуватиме до місць виникнення можливих надзвичайної ситуації, функціонування особливого режиму пересування техніки, безпеку пішоходів та ізоляцію районів можливих надзвичайної ситуації.

2.5.4. Зобов’язати патрульну поліцію відділення поліції № 1 Червоноградського ВП ГУ НП України у Львівській області   у разі виявлення загорань (пожеж)  на сільськогосподарських угіддях, торфовищах, в лісах та лісонасадженнях, на сміттєзвалищах оперативно  надавати інформацію щодо цього Радехівському РС  ГУ ДСНС України в Львівській області.     

2.5.5. За зверненнями старост, керівників лісогосподарських підприємств громади забезпечити проведення слідчих дій щодо виявлення та притягнення до відповідальності винуватців пожеж в екосистемах та інформувати заявників про результати розслідувань.

2.6. Відділу  архітектури, будівництва, земельних відносин та екології (Леськів В. В.) проводити роботу з керівниками агропромислових підприємств, фермерських господарств та населенням територіальної громади щодо категоричної заборони випалювання стерні та сухотрав’я.

          2.7. Філії «Радехівський райавтодор» (Капітанець Б. В.) категорично заборонити випалювання рослинності або її залишків та порубочного матеріалу у межах смуг відчуження автомобільних доріг загального користування.

2.8. Радехівській дільниці Червоноградського відділення АТ “ЛЬВІВГАЗ” (Левіновський Я. Р.),  ДЕМ-2 Північного РЕМу            (Макітра Р.В.) посилити контроль за станом пожежної безпеки на  комунікаціях та у межах їх охоронних зон, в системах життєзабезпечення та на об’єктах підвищеної небезпеки.

         2.9. Гуманітарному відділу (М. Федунець) посилити проведення роз’яснювальної роботи серед учнів навчальних закладів територіальної громади щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки у лісових масивах та категоричної заборони самовільного випалювання рослинності або її залишків.

         2.10. Радехівському  РС ГУ ДСНС України у Львівській області (Ребуха А. В.), ДП «Радехівське лісомисливське господарство»      (Данькевич С.М.), Радехівському ДЛГП “Галсільліс” (Бунь С. І.), земельних відносин та екології (Леськів В. В.)  розглянути можливість виготовлення  та розповсюдження серед населення пам’яток про заборону самовільного випалювання сухої рослинності або її залишків, про шкоду, що завдається довкіллю внаслідок цього, та відповідальність за такі зловмисні дії.

2.11. Радехівському РС ГУ ДСНС України у Львівській області (Ребуха А. В.),  ДП «Радехівське лісомисливське господарство»                   (Данькевич С. М.), Радехівському ДЛГП “Галсільліс” (Бунь С. І.), відділу  архітектури, будівництва, земельних відносин та екології (Леськів В. В.),  КП «Телестудія «Радехів»» (Тимрук М.З.) посилити роботу щодо інформування населення через засоби масової інформації про заходи безпеки в пожежонебезпечний період, звертати увагу громадян на дотримання вимог правил пожежної безпеки  та провести спеціальні тематичні випуски радіопрограм.

 

     СЛУХАЛИ: 3. Про організацію роботи щодо забезпечення протипожежного стану культових споруд в населених пунктах територіальної громади, недопущення виникнення пожеж в період святкування Великодніх свят.

 

За результатами доповіді начальника Радехівського РС ГУ ДСНС України у Львівській області Ребухи А. В. та з урахуванням обговорення селищна комісія вирішила:

         3.1. Рекомендувати керівникам релігійних конфесій:

  • залучити відповідних спеціалістів і провести заміри опору ізоляції електроосвітлювальної мережі, здійснити влаштування електромереж відповідно до Правил улаштування електроустановок;
  • виконати підключення електропостачання до будівель дерев’яних церков поза їх межами на негорючій опорі;
  • провести перевірку блискавкозахисту і його ремонт;
  • забезпечити приміщення культових споруд первинними засобами пожежогасіння (сертифікованими вогнегасниками) згідно норм належності, протипожежним інвентарем;
  • обладнати  приміщення церков  загальною площею 300 м. кв., або  площею молитовної зали понад 100 м. кв. автоматичними установками пожежної сигналізації та системами оповіщення про пожежу;
  • дерев’яні елементи конструкцій усіх цегляних культових споруд обробити засобами вогнезахисту;
  • приміщення обладнати металевими шафами для зберігання кадила, кадильного вугілля та горючих рідин (для лампад та світильників);
  •  розробити інструкції з вимог пожежної безпеки;
  • розробити плани евакуації матеріальних цінностей;
  • провести інструктажі по дотриманню правил пожежної безпеки з обслуговуючим персоналом;
  • призначити відповідальних за дотримання вимог правил пожежної безпеки;
  • під час богослужінь проводити  роз’яснювальну роботу серед громадян щодо дотримання правил пожежної безпеки;

    3.2. Радехівському  РС ГУ ДСНС України у Львівській області  (Ребуха А. В.) забезпечити:

  • обстеження культових споруд громади до 23  квітня 2021 року з врученням пам’яток   керівникам релігійних громад;
  • інформування селищної комісії з питань ТЕБ і НС про результати проведеної роботи.

3.3. Відділенню поліції № 1 Червоноградського ВП ГУ НП України у Львівській області (Галущак М. Д.) забезпечити:

           3.3.1. охорону громадського порядку під час проведення масових  заходів   в період святкування Великодніх свят;

           3.3.2.  недопущення використання піротехнічних засобів та вибухових пристроїв;

          3.3.3. виконання заходів щодо недопущення терористичних актів.

           3.4. Гуманітарному відділу (М. Федунець)  посилити  роз’яснювальну роботу серед учнів навчальних закладів територіальної громади щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки та категоричної заборони використання піротехнічних засобів та вибухових пристроїв.

 

4. СЛУХАЛИ: Про стан інвентаризації та утримання захисних споруд ПРУ.

ДОПОВІДАВ:     начальник Радехівського РС ГУ ДСНС України у Львівській області  полковник служби ЦЗ  Андрій Ребуха.

Заслухавши інформацію та пропозиції членів районної комісії з питань ТЕБ і НС, комісія

ВИРІШИЛА:

4.1. Балансоутримувачам захисних споруд ПРУ:

4.1.1. дотримуватись вимоги наказу МВС України від 09.07.2018 №579 “Про затвердження, вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту” (зі змінами) щодо здійснення ними роботи по оцінці стану готовності захисних споруд цивільного захисту (сховищ, протирадіаційних укриттів), які знаходяться на їх утриманні (балансі).

Усім балансоутирувачам (власникам) захисних споруд проводити щорічну оцінку стану готовності захисної споруди та надавати акти щодо проведення оцінки захисної споруди.

У зв’язку з недостатньою роботою з приведення ПРУ до стану ОБМЕЖЕНО ГОТОВІ негайно розпочати роботу з даного питання.

 

 5. СЛУХАЛИ: Про заходи із попередження виникнення нещасних випадків та посилення інформаційної роботи щодо правил поведінки у разі виявлення місцевим населенням вибухонебезпечних предметів.

ДОПОВІДАВ:   начальник Радехівського РС ГУ ДСНС України у Львівській області  полковник служби ЦЗ  Андрій Ребуха.

 

Вирішила:

    1. Затвердити місця підриву вибухонебезпечних предметів, знайдених на території Лопатинської територіальної громади: піщаний кар’єр біля с. Хмільно та піщаний кар’єр біля с. Барилів;
    2. Радехівському РС ГУ ДСНС України у Львівській області забезпечити:

Ідентифікацію вибухонебезпечних предметів;

Виклик піротехнічної групи;

Організацію обліку та звітності даних про знайдені вибухонебезпечні предмети.

    1. Радехівському ВП Червоноградського відділу поліції ГУ НП України у Львівській області забезпечити:

охорону місця виявлення та супроводження машин, що транспортують вибухонебезпечні предмети від місця знаходження до місця знищення.

    1. Радехівському РС ГУ ДСНС України у Львівській області, Гуманітарному відділу, структурним підрозділам селищної ради:

постійно та особливо перед початком танення снігу, розгортанням польових робіт, перед виїздом учнів у табори відпочинку і туристичні походи, перед початком навчального року, проводити роз’яснювальну роботу з цього питання через засоби масової інформації, а також шляхом проведення бесід, доведення інформацій на зборах робітників, службовців, учнівської молоді нарад керівників підприємств, установ та організацій;

Довести до населення, навчальних закладів, типову інструкцію про порядок дій при виявленні вибухонебезпечних предметів;

         

Слухали: 6.  Про План заходів щодо забезпечення безпеки і охорони життя людей на водних об’єктах територіальної громади  у весняний період 2021 року    

За результатами доповіді начальника Радехівського РС ГУ ДСНС України у Львівській області Ребухи А. В. та з урахуванням обговорення селищна комісія вирішила:

Затвердити план заходів щодо забезпечення безпеки і охорони життя людей на водних об'єктах   територіальної громади у весняний період 2021 року згідно з додатком 1.

 

ПЛАН

заходів щодо забезпечення безпеки і охорони життя людей

на водних об'єктах   Радехівської  територіальної громади

у весняний період 2021 року

№ з/п

З а х о д и

Термін виконання

Відповідальні за виконання

1

Проаналізувати причини загибелі людей на воді та льоду, що сталися в минулі роки, розробити та затвердити плани заходів щодо забезпечення безпеки та охорони життя людей на водних об'єктах територіальної громади у весняний період 2020 року

До 15 березня 2021 року

спеціаліст з питань цивільного захисту селищної ради

2

Організувати постійну взаємодію з районною організацією Українського товариства мисливців та рибалок, Радехівським  РС ГУ ДСНС України у Львівській області і, відділення поліції № 1 Червоноградського ВП ГУ НП України у Львівській області  з медичними закладами щодо надання допомоги потерпілим при переохолодженні організму.

Постійно

спеціаліст з питань цивільного захисту селищної ради

3

Організувати проведення занять з безпечної поведінки на льоду, воді та надання першої допомоги потерпілим у загальноосвітніх школах,  дошкільних та позашкільних навчальних закладах

Протягом березня

2021року

Гуманітарний відділ селищної ради

4

Уточнити місця масового любительського  рибальства в весняний  період, нанести їх на карти-схеми водних об’єктів відповідно до Правил  любительського і спортивного рибальства.

 

До 25 березня  2021 року

Районна організація  Українського товариства  мисливців та рибалок

 

5

Визначити найбільш небезпечні ділянки місць рибальства та масового відпочинку населення на водних об'єктах у весняний  період, установити на місцевості відповідні інформаційні стенди про місця, де заборонено вилов риби та вихід на лід.

До 25 березня  2021 року

старости, орендарі водних об’єктів, фермери

 

6

Організувати і впровадити систематичне інформування мисливців та рибалок щодо правил безпеки на воді та льоду.

Постійно

Радехівський РС ГУ ДСНС України у Львівській області,

районна організація Українського товариства мисливців та рибалок

7

Організувати висвітлення матеріалів рейдів-перевірок місць вилову риби та масового відпочинку людей на водних об’єктах.

Протягом весняного періоду

Радехівський РС ГУ ДСНС України у Львівській області

Редакція  районної  газети «Народна справа»

8

Встановити в місцях підлідного вилову риби та відпочинку людей на водних об’єктах стенди з попереджувальними написами про небезпеку.

До 12 березня 2021року

старости

 

9

Інформувати населення про льодову ситуацію на водних об'єктах, а також усі випадки порушень правил поведінки та трагічні випадки на водних об’єктах.

Протягом весняного періоду

старости,

Радехівський РС ГУ ДСНС України у Львівській області

10

Інформувати населення про заборону вилову риби в період нересту  на водних об'єктах громади

З         1 квітня по 10 червня 2021 року   

старости,

Радехівський РС ГУ ДСНС України у Львівській області,районна організація  Українського товариства  мисливців та рибалок

11

Організувати проведення  роз'яснювальної роботи  серед дітей та їх батьків  щодо правил поведінки на воді, льоду та методики надання першої медичної допомоги потерпілим.

Протягом весняного періоду

старости, гуманітарний відділ Лопатинської селищної ради

12

Організувати випуск і розповсюдження матеріалів наочної пропаганди по профілактиці надзвичайний ситуацій (подій) на льоду та воді на підприємствах, у культурно-освітніх закладах

Протягом весняного періоду

Радехівський РС ГУ ДСНС України у Львівській області

 

13

Організувати контроль та надати методичну допомогу сільським старостам  у виконанні заходів з попередження загибелі людей на водних об'єктах.

Постійно

спеціаліст з питань цивільного захисту селищної ради, Радехівський РС ГУ ДСНС України у Львівській області

 

 

 

       Слухали: 7. Про  план роботи селищної комісії з питань ТЕБ і НС     на 2021рік

 

За результатами доповіді спеціаліста з питань цивільного захисту селищної ради та з урахуванням обговорення, селищна комісія вирішила:

  Затвердити  план роботи селищної комісії з питань ТЕБ і НС на  2021 рік (додається).

 

Селищний голова                                                               О. Микитин

 Секретар комісії з питань ТЕБ і НС                           С. Вавреньчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь