Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Оголошення

До уваги! Радехівська ДПІ повідомляє про активи щодо яких не здійснюються нарахування та сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування

Звертаємо увагу, що згідно з п. 10 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України склад та обсяг активів, джерела одержання (набуття) яких у разі невикористання фізичною особою права на подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація) вважаються такими, з яких повністю сплачено податки і збори відповідно до податкового законодавства, становлять:

17:17:25 06.06.2022

До уваги! Радехівська ДПІ інформує : Чи має право внутрішньо переміщена особа включити до податкової знижки суму орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку)?

Радехівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує, що платник ПДФО має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, фактично сплачені ним протягом звітного податкового року суми коштів, у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником ПДФО, який має статус внутрішньо переміщеної особи.

17:16:36 06.06.2022

До уваги! Закон України №2260-IX: про відновлення виконання податкових обов’язків

Радехівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області звертає увагу, що Законом України від 12.05.2022 №2260 внесено ряд змін до Податкового кодексу України. Зокрема відновлюються податкові обов’язки для платників податків, у яких є можливість, своєчасно:

17:15:51 06.06.2022

До уваги! Для платників єдиного податку 4 групи, які хочуть тимчасово перейти на 3 групу зі ставкою 2% й мають надміру сплачені податкові зобов’язання

Радехівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області звертає увагу, що згідно з пп. 9.9 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України після припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України платники єдиного податку третьої групи, які на день припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України використовували особливості оподаткування, встановлені цим пунктом, з першого дня місяця, наступного за місяцем припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, втрачають право на використання особливостей оподаткування, передбачених цим пунктом, і автоматично вважаються такими, що застосовують систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання особливостей оподаткування, передбачених цим пунктом.

17:15:22 06.06.2022

До уваги! Радехівська ДПІ звертає увагу : Зареєстрували офіс в квартирі – пільги по податку на нерухоме майно не буде

Відповідно до п.п. 266.4.3 п. 266.4 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) пільги зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, не надаються, зокрема, на об’єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності).

17:13:03 06.06.2022

До уваги! Радехівська ДПІ інформує : Поставили товар на загальній системі, а кошти отримали на спецгрупі: чи буде дохід?

Згідно з п. 292.1 ст. 292 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) доходом платника єдиного податку:

17:11:13 06.06.2022

До уваги! Радехівська ДПІ інформує : Доходи від надання майна в оренду підлягають декларуванню

Радехівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області звертає увагу, якщо громадяни здають в оренду житлову чи іншу нерухомість, а також рухоме майно, то отримані доходи необхідно задекларувати.

17:10:32 06.06.2022

До уваги! Радехівська ДПІ інформує : Припинення діяльності ФОП. Особливості звітування

Відповідно до пп. 9.4 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ тимчасово, з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, відсоткова ставка єдиного податку для платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, встановлюється у розмірі 2 відс. доходу, визначеного у відповідності до ст. 292 ПКУ.

17:08:22 06.06.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь