Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Радехівська ДПІ інформує: Запитували-відповідаємо про порядок реєстрації та застосування РРО/ПРРО

Дата: 24.07.2024 14:29
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

Радехівська ДПІ інформує: Запитували-відповідаємо про порядок реєстрації та застосування РРО/ПРРО

Під час чергового сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» Головний державний інспектор Радехівської ДПІ Головного управління ДПС в Львівській області Мирослав Рудий відповідав на запитання платників податків щодо застосування програмних РРО.

Під час «гарячої лінії» додзвонювачі розпитували кому необхідно застосовувати реєстратори розрахункових операцій. Відповідаючи на запитання податківець  звернув увагу платників на необхідності дотримання вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та поінформувала, що РРО чи ПРРО є обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім «спрощенців» 1 групи, які здійснюють розрахункові операції. Також розповів про випадки, у яких законодавством дозволено не застосовувати реєстатори розрахункових операцій.

Посадовець також роз’яснив переваги застосування безоплатного ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача, та детально роз’яснила  послідовність дій платника для реєстрації ПРРО.

Підприємці також цікавилися як отримати електронні підписи для роботи з ПРРО; що робити, якщо немає інтернету; чи потрібно роздруковувати та зберігати Z-звіти.  

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь