Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

РАДЕХІВСЬКА ДПІ ІНФОРМУЄ : Гаряча лінія про податкову знижку за навчання.

Дата: 24.07.2024 14:29
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

РАДЕХІВСЬКА ДПІ ІНФОРМУЄ : Гаряча лінія про податкову знижку за навчання.

Начальник Радехівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області  Руслана Мулявка провела «гарячу лінію» та надала коментар, щодо права на податкову знижку за навчання, зокрема те, що  Держава повертає з бюджету частину податку на доходи фізичних осіб, утриманого із заробітної плати, зокрема по витратах на навчання, тобто надається право на податкову знижку. 

При розрахунку податкової знижки враховуються витрати, понесені за навчання тільки у вітчизняних закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійно-технічної та вищої освіти за здобуття відповідної освіти за себе та/або члена сім'ї першого ступеня споріднення. 

Для того, щоб скористатися податковою знижкою необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи. 

В Центрі обслуговування платників Радехівської ДПІ постійно надаються необхідні консультації  та практична допомога по заповненню декларації. Фахівці інспекції наголошують, що декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової  знижки можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет платника за посиланням cabinet.tax.gov.ua. 

Разом з декларацією подаються підтверджуючі документи -   квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів,довідки про отримані у звітному році доходи у вигляді заробітної  плати, копія паспорта та копія картки платника податків та  інші документи, які підтверджують право на отримання податкової  знижки. При поданні декларації  за допомогою електронного кабінету, копії документів необхідно прикріпити у форматі pdf.

Увійти до електронного кабінету можна ідентифікувавшись за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача.

Деклараціюдля отримання податкової знижки за 2023 рік можна подати  до 31грудня 2024 року. Якщо платник податку до кінця року, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного року, таке право на наступні податкові роки не переноситься. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь