Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

У Радехівській ДПІ роз’яснюють платникам актуальні питання оподаткування

Дата: 27.06.2024 10:33
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

У Радехівській ДПІ роз’яснюють платникам актуальні питання оподаткування

У Радехівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області під час спілкування з платниками податків наголошують на своєчасній сплаті громадянами майнових податків, які є важливою складовою надходжень місцевого бюджету.

Також роз’яснюють відвідувачам центру обслуговування, що фізичні особи, які мають земельну ділянку чи нерухомість, які підлягають оподаткуванню можуть переглянути податкові повідомлення – рішення  в «Електронному кабінеті» або у мобільному застосунку «Моя податкова» та сплатити нараховані суми.

Зокрема, у випадку розбіжностей з даними контролюючих органів в зв’язку з продажем нерухомості чи відображення некоректної площі податківцями проводиться перерахунок. Для цього платнику необхідно надати оригінали або належним чином засвідчені копії документів на право власності. Відтак, попередні податкові повідомлення-рішення вважаються скасованими.  

Також податківці зауважують, про необхідність отримання фіскальних чеків під час здійснення розрахунків за придбані товари чи послуги у суб’єктів господарювання, та можливість повідомити податкову службу у разі їх невидачі.

Крім того, платникам роз'яснюють щодо порядку сплати МПЗ. Зокрема, що обов’язок сплати МПЗ покладається на власника земельної ділянки - сільгоспугіддя чи її користувача, тобто юридичну особу, фізичну особу – підприємця, чи громадянина. Якщо земельна ділянка передана в оренду, суборенду, емфітевзис або інше користування – МПЗ сплачують орендарі або користувачі такої земельної ділянки. Однак, тут є вимога: право на користування земельною ділянкою має бути належним чином зареєстроване, тобто між власником і орендарем має бути укладений договір і такий договір має бути зареєстрований в Реєстрі речових прав.  Якщо ж такого договору не буде, або він не буде зареєстрований у Реєстрі – МПЗ сплачуватиме орендодавець, тобто власник земельної ділянки. Зазначена вимога є особливо важливою для громадян, які здають свої паї в оренду.

Також під час робочих зустрічей податківці звертають увагу платників податків на важливість дотримання вимог законодавства в разі змін реєстраційних даних, видів діяльності та подання повідомлень щодо об’єктів оподаткування.   

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь