A A A K K K
для людей із порушенням зору
Лопатинська громада
Львівська область, Червоноградський район

Реабілітаційне лікування застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду

Дата: 09.09.2022 12:11
Кількість переглядів: 514

Реабілітаційне лікування застрахованих осіб  за рахунок коштів Фонду

Санаторно-курортна реабілітація – це проведення  реабілітаційних заходів, інтегрованих у процес надання інтенсивної медичної допомоги хворому і здійснення реабілізаційних заходів у спеціалізованих реабілітаційних відділеннях або центрах реабілітації безпосередньо з профільного відділення стаціонару з метою подальшого відновлення і компенсації порушених функцій, соціально-побутове і професійне відновлення хворого.

Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання в разі наявності обмежень життєдіяльності та виконання трудової діяльності.

Порядком № 39 (затвердженим постановою правління Фонду соціального страхування України від 13 липня 2017 року №39 із змінами), запроваджено  механізм забезпечення застрахованих осіб (працюючих) послугами з лікування в реабілітаційних відділеннях на  підставі укладання тристоронніх договорів (у регіонах, які не входять до Переліку територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації,оточенні (блокуванні).

Застрахована особа має право самостійного вибору закладу для проходження відновного лікування після перенесених захворювань і травм, відповідно до переліку санаторно-курортних закладів, які мають можливості забезпечити застрахованим особам якісну медичну реабілітацію   (перелік оприлюднений на офіційному веб-сайті Фонду(www.fssu.gov.ua), в розрізі профілів медичної реабілітації).

Перелік профілів медичної реабілітації:

  1. Нейрореабілітація: підгострий період інсультів (після оперативних втручань на судинах мозку або без них), підгострий період черепно-мозкових травм.

  2. М’язово-скелетна реабілітація: підгострий період після операцій на опорно-руховому апараті (ортопедичних, травматологічних); ревматологічні захворювання, підгострий період опіків.

  3. Кардіо-пульмонарна реабілітація: підгострий період інфаркта міокарда (після оперативних втручань на судинах серця або без них); стан після пролікованої нестабільної стенокардії, підгострий період захорювань легень; підгострий період після операцій на легенях, у тому числі з приводу гнійних процесів нетуберкульозного характеру; цукровий діабет.

  4. Медико-психологічна реабілітація учасників АТО: порушення адаптації, розлади пов’язані із споживанням їжі, неорганічні розлади сну, соматоформні розлади, неврастенія.

  5. Реабілітація після оперативних втручань на органах зору.

  6. Реабілітація при порушені перебігу вагітності.

  7. Інша (соматична) реабілітація: підгострий період після оперативних втручань  на органах травлення, на органах сечостатевої системи, на жіночих статевих органах.

Застрахована особа, перебуваючи на стаціонарному лікуванні  за рекомендацією лікуючого лікаря та за висновком лікарської-консультативної комісії направляється до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу.

  Застрахована особа з порушенням перебігу вагітності може направлятися в реабілітаційне відділення санаторно-курортного закладу безпосередньо із жіночої консультації.

Застрахована особа, яка брала безпосередню участь в антитерористичній операції, має право на лікування (у супроводі членів сім’ї: чоловік/дружина, неповнолітні діти) в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за профілем медико-психологічна реабілітація за рахунок коштів Фонду один раз після демобілізації за наявності відповідних медичних показань. (Члени сім’ї застрахованої особи-учасника АТО: чоловік/дружина, неповнолітні діти забезпечуються проживанням та харчуванням (без лікування).

Заклад охорони здоров’я, де застрахована особа перебуває на лікуванні, згідно висновку ЛКК, інформує орган Фонду, за місцем обліку закладу охорони здоров’я як страхувальника, про потребу зазначеної особи в подальшому лікуванні в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу із зазначенням профілю.       

          На період перебування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу застрахованій особі надається листок непрацездатності.

Крім того, обов’язковим є дотримання основних заходів цивільного захисту в умовах воєнного стану.

Детальну інформацію щодо Порядку можна отримати у робочому органі Фонду соціального страхування за тел.:

(03254) 24-526 м.Кам’янка-Бузька

(03255) 22-168 м.Радехів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь